UPDATE Elena Udrea, la Consiliul PDL: „Centru-dreapta să aibă un singur candidat la Preşedinţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea se află la Baia-Mare şi va participa la întrunirea Colegiului Director al PDL FOTO Arhiva Adevărul
Elena Udrea se află la Baia-Mare şi va participa la întrunirea Colegiului Director al PDL FOTO Arhiva Adevărul

Colegiul Director al PDL s-a întrunit sâmbătă, la Baia Mare, pentru a discuta, printre altele, despre strategia constituirii guvernului alternativă al PDL, precum şi criteriile pentru desemnarea candidaţilor la viitoarele alegeri europarlamentare.

UPDATE Cătălin Predoiu, despre Guvernul din umbră: „Victor Ponta a devenit arogant şi suficient, iar Guvernul Ponta este incapabil. Guvernul alternativă va fi format din oameni competenţi, care au făcut ceva în viaţa lor şi care să urmărească pas cu pas tot ce face greşit actualul guvern, dar şi ceea ce nu face, deşi ar trebui să facă“.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat că PDL va prezenta un Guvern alternativ până la mijlocul lunii septembrie.

UPDATE Emil Boc, despre declaraţiile premierului referitoare la Justiţie:Este inadmisibil ca într-o ţară din Uniunea Europeană un prim-ministru să formuleze acuzaţii de dosare politice la adresa şefului statului, fără nicio dovadă elementară, şi acel prim-ministru să mai fie în funcţie. În UE nu există asemenea practici politice iresponsabile din partea şefilor de Guvern. În UE liderii ţării respectă Justiţia şi statul de drept. România este în UE, şi nu o republică bananieră, precum în concepţia lui Victor Ponta. Orbit de bătălia politică cu preşedintele Traian Băsescu, Victor Ponta face mult rău imaginii României. De altfel, Ponta este invidios pe preşedinte, pentru că acesta are reacţii umane la situaţii umane, ca să ne referim doar la cazul Cioabă“, a declarat, pentru Mediafax, Emil Boc.

UPDATE Elena Udrea, despre premierul Victor Ponta: „Văd că de când s-a întors din vacanţă, supărat că şi-a scurtat-o cu o săptămână, mă pomeneşte la fiecare ieşire publică. Am înţeles ce crede el că face Administraţia de la Palatul Cotroceni, dar cu ce se ocupă echipa de la Palatul Victoria, care ar trebui să se ocupe de guvernarea României şi de a face ceea ce au promis în campanie, adică să trăiască românii mai bine?“, a afirmat Udrea.

Întrebată dacă îşi doreşte să candideze la Preşedinţie, Udrea a evitat să dea un răspuns , spunând că „important e ce poţi, nu ce-ţi doreşti“.

UPDATE Elena Udrea: „Mă gândesc ca în interiorul PDL să luăm decizia de a iniţia o construcţie politică de centru dreapta care să aibă un singur candidat la Preşedinţie. Trebuie să fie un om popular care să adune voturi“, a afirmat Udrea.

Deputatul PDL Elena Udrea nu a exclus nici varianta unei înţelegeri cu PNL în ceea ce priveşte candidatul la prezidenţiale. Ea a susţinut că din construcţia respectivă ar putea face parte Forţa Civică, Mişcarea Populară şi, eventual, PNL, dar „după ce nu va mai fi în alianţă“.

UPDATE Vasile Blaga, despre candidatul PDL la prezidenţiale: „Trebuie să fie bine pregătit în zona asta. Un om integru, un om serios, un foarte bun administrator dovedit. Noi suntem deschişi cu celelalte formaţiuni de centru dreapta, de dreapta, să găsim cea mai bună formulă pentru prezidenţiale“, a declarat Blaga.

Întrebat dacă în Colegiul Director se va analiza poziţia critică a Elenei Udrea la adresa partidului, Blaga a răspuns: „Nu avem astfel de teme de discuţii“.

Colegiul Director al PDL urmează să se întrunească sâmbătă, de la ora 11.00, la Sala Millenium din Piaţa Libertăţii din Baia Mare, scrie Mediafax.

Pe ordinea de zi a reuniunii se află poziţia PDL referitoare la principalele teme politice, stadiul şi strategia constituirii Guvernului alternativă al PDL, criterii pentru desemnarea candidaţilor PDL la alegerile pentru Parlamentul European din 2014, informare privind stadiul alegerilor interne din PDL, precum şi teme diverse, informează PDL.

La întrunirea Colegiului Director al PDL va participa şi deputatul PDL, Elena Udrea.

Vasile Blaga a precizat recent că guvernul alternativă al PDL va fi constituit în această toamnă şi că de pregătirea lui se ocupă prim-vicepreşedintele partidului Cătălin Predoiu.

În privinţa alegerilor europarlamentare, Blaga a anunţat că lista candidaţilor va fi întocmită pe baza activităţii duse în partid. Monica Macovei a depus solicitarea de a candida pentru un nou mandat de europarlamentar.

Monica Macovei, prima şansă a dreptei

Dar, potrivit unor surse din partid, lista este în curs de definitivare, pe primele locuri aflându-se Theodor Stolojan, Monica Macovei, Marian Jean Marinescu. Un alt nume vehiculat pentru această listă este cel al Sulfinei Barbu.

Blaga a precizat, de asemenea, că la partid nu a fost înregistrată nicio cerere din partea europarlamentarului Elena Băsescu de a candida din partea PDL pentru un nou mandat.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite