Daniel Fenechiu a demisionat din PPDD: „Partidul a ajuns o ruină după cârdăşia cu PSD“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul ales pe listele PPDD, Daniel Fenechiu, şi-a dat demisia din partidul fondat de Dan Diaconescu, reclamând starea în care a ajuns partidul după colaborarea cu PSD.

„După patru ani şi trei luni de devotament şi sârguinţă, după ce am pus bazele şi am reuşit să facem din PP-DD cel mai de succes proiect politic nou din România ultimilor ani, în numai trei luni de cârdăşie cu PSD, partidul nostru, adică una dintre principalele forţe politice a ţării noastre, a ajuns o ruină“, se arată într-un comunicat semnat de Daniel Fenechiu.

În urmă cu trei săptămâni, purtătorul de cuvânt al PPDD, deputatul Tudor Ciuhodaru, solicita ruperea acordului de colaborare cu coaliţia de guvernare, motivând că aceştia nu au avut în vedere nicunul din proiectele iniţiate de PPDD.

„Solicit public ieşirea de la guvernare. Am cel puţin 100 de argumente. După aproape jumătate de an de pseudoguvernare niciunul din cele 100 de puncte din programul nostru, concretizate în proiecte legislative, nu a fost luat în considerare de aliaţii noştri. În plus, colaborationismul unora a făcut ca, după hemoragia parlamentară, să urmeze şi exodul consilierilor locali şi a primarilor, reprezentând concret dispariţia partidului. Solicit public ieşirea din această alianţă toxică ce ne face complici la o guvernare ce calcă în picioare legile şi Constituţia României“, se arată într-un comunicat al deputatului Tudor Ciuhodaru.

PSD şi PPDD au semnat, în urmă cu aproximativ trei luni, un acord care constă în colaborarea celor două partide la nivel parlamentar şi local. Prin acordul încheiat, PSD se angaja promoveze unele proiecte ale PP-DD, între care eliminarea obligativităţii plăţii radio-tv, majorarea alocaţiilor pentru copii şi reîmpădurirea României.

 Partidul lui Dan Diaconescu nu a primit niciun portofoliu în Guvern. Potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial, premierul Victor Ponta l-a numit pe Liviu Neagu, secretarul general al PPDD, în funcţia de secretar general adjunct al Guvernului. Astfel, Neagu devine primul PPDD-ist numit într-o funcţie guvernamentală, după încheierea unui protocol de colaborare între PSD şi PPDD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite