Dăncilă s-a întâlnit cu premierul Emiratelor Arabe Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.ro
FOTO gov.ro

Prim-ministrul Viorica Dăncilă s-a întâlnit marţi cu premierul Emiratelor Arabe Unite, Mohammed bin Rashid Al Maktoum, pentru a discuta despre relaţiile economice dintre cele două ţări şi despre noi oportunităţi de afaceri şi proiecte de cooperare. Premierul a fost însoţit de ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, de ministrul pentru Mediul de afaceri, Ştefan-Radu Oprea, dar şi de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Premierul Viorica Dăncilă şi-a continuat marţi vizitele oficiale, prima întâlnire fiind cu Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreşedintele şi prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite, conducătorul Emiratului Dubai. Din partea emirateză au mai fost prezenţi şi ministrul de interne Saif Bin Zayed al Nahyan, ministrul de stat pentru Cooperare Internaţională, director general al Expo Dubai 2020, Rim Al-Hashemi, şi preşedintele Consiliului de Administraţie şi preşedinte executiv al Grupului Dubai Ports World, Sultan Bin Sullaim.

„Şeful Executivului român a arătat că Emiratele Arabe Unite deţin un potenţial important de absorbţie a unor produse româneşti şi pot deveni furnizori semnificativi de investiţii în domenii de interes pentru economia românească. De asemenea, oficialul român a trecut în revistă principalele avantaje investiţionale pe care România le oferă şi a încurajat participarea companiilor emirateze la licitaţiile organizate de autorităţile române pentru proiecte finanţate prin programele operaţionale derulate în prezent, dar şi participarea la proiecte de investiţii în parteneriat public-privat”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite