Dan Tudorache vrea să dea 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a cerut ca ordinea de azi a sedinţei Consiliului Local să fie suplimentată cu un proiect de hotărâre prin care să se acorde zece milioane lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului.

„Prin art. 3 alin.(3) din Ordonanţa Guvernului României nr. 82/2001 privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unităţile de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute din România, cu modificările şi completările ulterioare, se prevede că de la bugetele locale se pot aloca fonduri pentru completarea fondurilor proprii, necesare pentru întreţinerea şi funcţionarea unităţilor de cult fără venituri sau cu venituri reduse, pentru construirea ori repararea lăcaşurilor de cult şi pentru conservarea şi întreţinerea bunurilor aparţinând cultelor şi care fac parte din patrimoniul cultural naţional mobil, precum şi pentru activităţile de asistenţă socială susţinute de acestea“, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre, potrivit hotnews.ro, citat de Digi 24.

Fragmente din expunerea de motive semnată de primarul Dan Tudorache:

  • "De asemenea, nu trebuie neglijată nici contribuţia pe care lăcaşurile de cult o au asupra aspectului cultural şi social. În decembrie 2010 Patriarhia Română a început edificarea Catedralei Mântuirii Neamului, numită în prezent Catedrala Naţională, şi a reusit ca, în aceasta perioadă de 5 ani şi jumătate, să execute corpul principal al bisericii pe o înălţime de 58 m.
  • Cadrul legal pentru edificarea Ansamblului arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului este reprezentat de prevederile legale speciale pentru acest monument naţional: Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului României nr.19/2005 privind realizarea Ansamblului arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului, aprobata prin Legea nr.261/ 2005 şi completata prin Legea nr. 376/2007.
  • Menţionăm că sprijinul financiar se va acorda din bugetul Consiliului Local al Sectorului 1, iar verificarea deconturilor justificative ale lucrărilor de execuţie se va face de către Direcţia Investiţii şi Direcţia Management Economic din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti, potrivit competenţelor."

În urmă cu o săptămână, primarul Sectorului 1 Dan Tudorache spunea că nu ar fi corect ca secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi să se reconstruiască din banii locuitorilor Sectorului 1 în condiţiile în care „e un spital naţional, este pentru toată Romania". Ulterior, edilul Sectorului 1 a mers la Spitalul de Arşi din Capitală şi, în urma vizitei, a precizat că primăria va acorda 250.000 de euro pentru renovarea secţiei de Antestezie Terapie Intentivă a unităţii medicale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite