Surse: Cum arată prima variantă a „Guvernului din umbră“ al PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL, Ludovic Orban. FOTO Inquam Photos
Preşedintele PNL, Ludovic Orban. FOTO Inquam Photos

Conducerea liberală a stabilit, luni, în şedinţa Biroului Executiv al PNL, persoanele care se vor afla în fruntea comisiilor de specialitate. Concret, acestea vor acţiona ca un „Guvern din umbră“, din rândul lor urmând a fi selectaţi miniştrii care ar intra în viitoarea echipă guvernamentală a PNL.

Potrivit unor surse participante la şedinţa PNL, persoana văzută drept posibil premier e Ludovic Orban. De asemenea, liderii comisiilor de specialitate ar fi următorii: 

Comisia de apărare - Ovidiu Raeţchi - deputat;

Comisia de administraţie publică  - Ion Dumitrel - preşedinte CJ Alba;

Comisia de buget şi politici fiscale - Lucian Heiuş - deputat;

Comisia de economie - Romulus Bulacu - senator;

Comisia de muncă - Mara Calista - deputat;

Comisia de educaţie - Marilen Pirtea - deputat;

Comisia pentru fonduri europene - Petru Luhan:

Comisia juridică - Ioan Cupşa;

Comisia de mediu - Lucia Varga;

Comisia de comunicaţii - Pavel Popescu - deputat; 

Comisia de agricultură - Nini Săpunaru - secretar general-adjunct al PNL;

Comisia de transporturi - Antonel Tănase.

Însă, potrivit unei cutume interne, vicepreşedinţii şi prim-vicepreşedinţii formaţiunii nu au candidiat pentru şefia comisiilor de specialitate, dar fac parte din acestea ca membri simpli. Aşadar, în comisii se vor regăsi şi nume grele din PNL ca Raluca Turcan, Ilie Bolojan, Florin Roman, Florin Cîţu, Iulian Dumitrescu sau Robert Sighiartău. Toţi aceştia vor emite pretenţii pentru o funcţie ministerială în momentul în care PNL va intra la guvernare. 

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a precizat că toţi coordonatorii de comisii vor avea statut de interimar până după adoptarea regulamentului în următorul Consiliu Naţional, când vor urma alegeri în fiecare comisie de specialitate. „Ei au atribuţia, în primul rând, de a selecta din interiorul PNL membri specialişti pentru fiecare comisie, apoi de a selecta din afara partidului specialişlti care pot face parte din ONG, societate civilă, patronate, persoane cu care putem ţine legătura permanent şi cu care putem monitoriza activitatea actualului Guvern“, a spus Sighiartău.

Secretarul general a precizat că nu se poate vorbi despre un „guvern din umbră“ al PNL, deoarece comisiile de specialitate nu reprezintă aşa ceva. „Urmează, în toamnă, să venim cu rapoarte pe fiecare domeniu, să prezentăm opiniei publice şi românilor situaţia actuală şi guvernarea dezastruoasă a lui Grindeanu şi Tudose, iar apoi, în paralel, să începem, într-un grup de lucru, formarea unui draft de program de guvernare”, a mai spus secretarul general al PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite