Cristian Preda: „Ar fi bine ca Băsescu să facă publică scrisoarea către Ponta şi Antonescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Preda Foto ARHIVA Adevărul
Cristian Preda Foto ARHIVA Adevărul

Europarlamentarul PDL Cristian Preda scrie pe blogul personal că ar fi bine ca preşedintele Traian Băsescu să facă publică scrisoarea către premierul Victor Ponta şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu, pe tema numirii procurorilor.


„Făcând referire la o scrisoare pe care i-ar fi adresat-o preşedintele, dar care nu a fost dată publicităţii, dottore încearcă să acopere inacţiunea din domeniile acoperite de MCV. Cea mai bună cale de a tăia legătura creată la Haga şi în alte câteva capitale între MCV şi Schengen e de a face ceva serios în primul domeniu“, a precizat Preda.

În context, Preda se întreabă retoric de ce premierul nu face nimic pentru a elimina MCV, oferind totodată două ipoteze.

Prima ipoteză, spune Preda, este aceea că Ponta doreşte să folosească rezervele faţă de MCV în discursul anti-european pe care USL l-a profilat de mai multe luni.

„Dacă Antonescu e strident, Ponta preferă varianta ceva mai elaborată de discurs anti-UE: Comisia susţine intrarea noastră în Schengen, dar Băsescu şi amicii lui ne blochează cu ajutorul MCV“, este de părere Preda.

Iar a doua ipoteză e aceea că menţinerea MCV e un instrument în negocierea pe care premierul o asumă în interiorul USL cu baronii reuniţi ai celor două formaţiuni. „Semnalele trimise de Ponta reiau filosofia pesedistă ştiută: câinii latră, caravana trece! Adică: avem grijă de voi, europenii exagerează!“, completează Preda, subliniind că indiferent care dintre ipoteze se va adeveri, politica lui Ponta e greşită.

„Ţâfna anti-europeană nu ne va duce nici justiţie mai bună, nici în Schengen. Aici e legătura dintre Schengen şi MCV“, a conchis Cristian Preda.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, sâmbătă, că preşedintele Traian Băsescu le-a scris lui, ca preşedinte al Senatului, şi premierului Victor Ponta legat de numirea procurorului general şi a şefului DNA şi a arătat că nici el nici prim-ministrul nu au atribuţii în această privinţă.

"Astăzi (sâmbătă - n.r.), preşedintele ţării, domnul Băsescu, îi scrie din nou lui Victor Ponta, primului-ministru, îmi scrie mie, ca preşedinte al Senatului, punându-ne în vedere că dacă nu punem mai repede procurorii, cei doi procurori, procurorul general şi şeful DNA, o să fim vinovaţi de neintrarea în Schengen, ignorând complet faptul că nu numai eu ca preşedinte al Senatului, dar chiar şi primul-ministru nu avem niciun fel de atribuţie în această privinţă. Mecanismul este foarte bine cunoscut: ministrul Justiţiei propune, CSM avizează" a spus Antonescu, într-o emisiune a postului Antena 3.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite