Cozmin Guşă: „PSD-ul nu rezistă cu revocarea procurorilor. Toader a salvat faţa partidului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Guşă FOTO Adevărul
Cosmin Guşă FOTO Adevărul

Consultantul politic Cozmin Guşă a declarat că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a salvat faţa partidului şi a precizat că Partidul Social Democrat nu rezista dacă cei doi procurori şefi ar fi fost revocaţi din funcţii.

Guşă a vorbit şi despre situaţia Elenei Udrea, arată realitatea.net. „Ce s-a întâmplat cu Elena Udrea este ceva dramatic dacă privim din punct de vedere personal. Trebuie să spun că eu o cunosc pe Elena Udrea de foarte mult timp, cred că sunt 20 de ani. Elena Udrea a aparţinut, într-un fel, clasei poltice. Primul ei loc de muncă în politică a fost la sediul central PSD. Ea a fost consilierul meu juridic timp de jumătate de an, prin 2001, 2002, fără să aibă carnet de partid. Avea o mare dorinţă de a performa politic, a şi fost foarte harnică, se ocupa de petiţiile cetăţenilor. A avut succes pentru că o simpatiza Viorel Hrebenciuc”, a spus Guşă.

„Chiar îl bănuiam că e îndrăgostit de ea. Purta fuste mini şi el se înroşea ca un rac când apărea. În vremurile alea făcea deliciul partidului. Treaba cu Elena Udrea este un eveniment unghiular în societatea românească. Sigur, eu personal, regret ce i se întâmplă... Am avut o perioadă lungă între 2005 şi 2013-14 în care nu am mai comunicat deloc, când ea conducea România împreună cu Traian Băsescu, fiind aduşi la putere de mine, într-un fel. Dânşii au condus România într-un mod discreţionar. Urmează şi nota de plată. Ceea ce vreau să spun legat de acest eveniment, care nu ştim cum se va termina sau care va fi decizia finală, este că se fac ameninţări cu dosare la oricare dintre cei cinci judecători ai completului care va judeca şi la alţi oameni care ar încerca să pună presiune pe diverşi oameni care au legătură cu acest dosar”, a declarat Guşă. 

Potrivit acestuia, „Frustrarea Elenei Udrea vine din faptul că ea consideră că nu merită şi chiar că este victima pe care Traian Băsescu a prezentat-o sistemului pentru a-şi continua parcusul lui politic şi să ajungă iar la putere, pentru că nu trebuie să uităm că în urmă cu câteva luni spunea că ar putea ajunge prim-ministru”. 

În ceea ce-l priveşte pe Tudorel Toader, actualul Ministru al Justiţiei, Cozmin Guşă a declarat că acesta a „înfăptuit actul de justiţie”.

„Cu Tudorel Toader, e important. Eu cred că Tudorel Toader a înfăptuit actul de justiţie. S-a comentat că a vorbit mult, că a vorbit nu ştiu cum, că unii s-au plictisit, că aşteptau alte rezultate, eu cred că a realizat actul de justiţie informal şi că a salvat faţa PSD-ului. Din punct de vedere politic, dacă se lua altă decizie, faţa PSD-ului nu putea să reziste. Se crăpa prea tare. Noi vorbim despre un dictat al corupuţilor din actuala majoritate parlamentară pe care Tudorel Toader trebuia să-l înfăptuiască. PSD-ul însă nu putea să reziste cu revocarea celor doi procurori”, a completat Guşă. 

Intervenţia integrală a acestuia o puteţi vedea AICI.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite