Corlăţean: România poate sprijini Muntenegru pentru integrarea în UE şi NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Titus Corlăţean FOTO Mediafax
Titus Corlăţean FOTO Mediafax

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, s-a întâlnit cu Igor Lukšić, ministrul afacerilor externe şi al integrării europene al Muntenegru, la Adunarea Generală a ONU, unde au discutat despre poziţia de susţinere a eforturilor autorităţilor de la Podgorica destinate integrării în UE şi NATO.

„Discuţiile constituie un follow-up la dialogul derulat cu partea muntenegreană cu prilejul vizitei oficiale efectuate de şeful diplomaţiei româneşti în Muntenegru, la 4-5 iulie 2013. În cadrul convorbirilor, cei doi oficiali au abordat aspecte vizând cooperarea bilaterală, inclusiv cu referire la sprijinul pe care România îl poate acorda integrării europene şi euro-atlantice a Muntenegru, şi dialogul în context regional”, potrivit unui comunicat MAE.

Şefii celor două diplomaţii au realizat o trecere în revistă a calendarului de contacte politice la nivelul guvernelor român şi muntenegrean, prevăzute pentru semestrul II al acestui an.

Totodată, au fost discutate modalităţile de modernizare a cadrului de cooperare bilaterală sectorială, cu accent pe dimensiunea economică şi comercială, care să permită o dinamizare a interacţiunii la nivelul mediului de afaceri. Partea română a reiterat poziţia de susţinere a eforturilor autorităţilor de la Podgorica destinate integrării în UE şi NATO şi a reliefat sprijinul concret pe care îl poate acorda, pornind de la experienţa României”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite