Ciolacu, după întrevederea cu şeful Parlamentului European: „Oficialii europeni susţin demersurile PSD privind PNRR”. Ce solicită social-democraţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu FOTO Facebook
Marcel Ciolacu FOTO Facebook

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a discutat, miercuri, cu preşedintele Parlamentului European (PE), David Sassoli, respectiv cu liderul gupului S&D din PE, Iratxe Garcia Perez. Liderul PSD a explicat că discuţiile s-au concentrat în jurul PNRR, oficialii europeni fiind de acord cu demersurile PSD, formaţiune care a cerut ca autorităţile locale şi principalii actori sociali să fie implicaţi în procesul de elaborare al Planului.

Marcel Ciolacu a explicat că a dicutat cu cei doi lideri europeni despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în condiţiile în care dezbaterile privind acesta sunt purtate între mai mulţi actori instituţionali. Mai mult, PSD a subliniat în ultimele zile că trebuie Guvernul Cîţu trebuie să discute despre proiectele pentru PNRR cu principalii actori sociali, dar şi cu autorităţile locale.

„Este încurajator că oficialii europeni susţin demersurile #PSD în ceea ce priveşte Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.  Astăzi, în discuţia purtată cu domnul David Sassoli, preşedintele Parlamentului European, acesta a subliniat că este esenţial ca autorităţile locale şi principalii actori sociali să fie implicaţi în procesul de elaborare al #PNRR. Sper că acesta este un semnal extrem de clar pentru Guvern. În procesul de evaluare a planurilor naţionale, Parlamentul European va ţine cont astfel de criterii relevante”, a scris pe Facebook preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu a menţionat şi faptul că PNRR ar trebui discutat în Parlament. „La rândul său, doamna Iratxe Garcia Perez, liderul grupului S&D din Parlamentul European, a reafirmat că acest plan trebuie să fie elaborat în strânsă legătură cu actorii locali şi discutat în Parlamentul naţional”, a completat liderul PSD. 

Preşedintele social-democrat nu a pierdut ocazia să lanseze şi un atac la adresa Guvernului. „Concluzia zilei: Guvernul Cîţu trebuie să lase aroganţa şi să se apuce serios de treabă, în conformitate cu uzanţele şi normele europene. Asta, dacă vrem ca România să nu piardă 30 de miliarde de euro...”, a  conchis Marcel Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite