Cine este Ştefănel Dan Marin, noul primar general al Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cine este Ştefănel Dan Marin. Ştefănel Dan Marin a fost ales marţi în funcţia de primar general interimar în urma şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureştiei. Noul edil a fost ales consilier general pe listele PP-DD la alegerile locale din 2012, iar momentul de faţă este reprezentant al UNPR după ce partidul său a fost absorbit această formaţiune politică în luna iunie.

Cine este Ştefănel Dan Marin, ales în funcţia de primar interimar 

Ştefănel Dan Marin a fost ales primar interimar după ce a primit 39 de voturi „pentru“, unul „împotriva“, iar un vot a fost anulat, din partea celorlalţi consilieri generali. Noul edil nu a avut niciun adversar în această rundă de alegeri pentru şefia interimară a Primăriei Generale. Anterior, în cadrul aceleiaşi şedinţe, Marin a fost ales viceprimar cu 41 de voturi, dintre care 34 „pentru“, cinci „împotrivă“ şi două anulate. Reprezentantul UNPR a candidat la funcţia de viceprimar alături de consiliera independentă Julia Zorkoczy. 

Noul primar interimar al Capitalei a aavut posibilitatea de a ajunge în această funcţie după ce unul dintre viceprimari, Cornel Pieptea (PNL), şi-a dat demisia pentru câteva ore din postul pe care îl ocupa. În urma acestei strategi, Marin a putut să ocupe iniţial funcţia de viceprimar, apoi cea de primar interimar. Odată cu vacantarea unui post de viceprimar, Pieptea a putut fi reales.  

Cine este Ştefănel Dan Marin: studii şi specializare

Ştefănel Dan Marin s-a născut la 19 iulie 1976 în Turnu Măgurele, judeţul Teleorman. Noul edil al Capitalei a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative din cadrul Universităţii Bucureşti, fiind licenţiat în Ştiinţe Administrative în 1999. Profesia sa de bază este analist politic. 

Cine este Ştefănel Dan Marin: alegerea în CGMB

În urma alegerilor locale din iunie 2012, Ştefănel Dan Marin câştigă unul dintre locurile de consilier în Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), când s-a aflat pe listele PP-DD. Trei ani mai târziu, În iunie 2015, PP-DD este absorbit de UNPR.

Cine este Ştefănel Dan Marin. Declaraţia de avere

Noul primar general al Capitalei are o casă şi două terenuri în localitatea Pucioasa, o garsonieră şi un apartament în Bucureşti, dar şi trei maşini. De asemenea, are un credit ipotecar de 44.000 de euro şi este acţionar la o companie, potrivit datelor din declaraţia de avere depusă în 2015.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite