Băsescu: Prezenţa militarilor români în Afganistan a adus respectul aliaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militarii sunt ca de obicei gata să treacă la acţiune
Militarii sunt ca de obicei gata să treacă la acţiune

La sosirea militarilor Batalionului 280 în ţară, preşedintele Traian Băsescu le-a transmis că prezenţa lor în teatrul de operaţii din Afganistan a adus respectul aliaţiilor şi al comunităţii internaţionale, inclusiv prin profesionalismul demonstrat, colaborarea cu militarii altor naţiuni şi cu populaţia civilă din zonă.

Şeful statului i-a felicitat pentru "stăruinţa, abnegaţia şi modul bărbătesc" în care şi-au îndeplinit sarcinile, "într-un mediu neprietenos şi plin de provocări", relatează Agerpres.

Mai citeşte şi:

Militarii români repatriaţi din Afganistan au primit onorul la Focşani

"Şi cu acest prilej, doresc să reafirm faptul că legitimitatea acestor misiuni este deasupra oricărui dubiu. Astăzi, caracterul global al luptei împotriva terorismului a devenit o componentă necesară şi totodată un imperativ de luptă şi atitudine a strategiilor tuturor democraţiilor cu care statul român se asociază, în mod firesc, fără nicio ezitare", explică Traian Băsescu în mesajul adresat soldaţilor.

El a subliniat că apărarea şi securitatea naţională se realizează nu numai în interiorul graniţelor naţionale ci şi prin participarea la misiuni internaţionale: "Apărarea ţării începe în interiorul graniţelor naţionale, dar într-o lume a terorismului cu potenţial catastrofic şi a ameninţărilor transnaţionale, nicio naţiune nu mai poate ignora ce se petrece dincolo de frontiera sa'".

Traian Băsescu a a reamintit că nouă militari din Batalionul 280 Manevră au fost răniţi, aceştia fiind decoraţi, la propunerea ministrului Apărării Naţionale. De asemenea, preşedintele a mai precizat că ceremonia are o dublă semnificaţie, deoarece ea marchează şi aniversarea a 15 ani de la înfiinţarea Batalionului 280 Infanterie Mecanizată, continuatorul tradiţiilor de luptă ale Batalionului 280 Infanterie.

"Vă mulţumesc pentru eforturile depuse şi felul în care aţi acţionat sub drapel, în afara ţării, contribuind efectiv la promovarea României în lume şi la confirmarea demnităţii sale de ţară membră a Alianţei Nord-Atlantice şi a Uniunii Europene. Românii ştiu că integrarea ţării noastre în marea familie a Europei şi în structurile euroatlantice, se datorează în mare măsură şi dumneavoastră, militarilor. Folosesc acest prilej pentru a vă transmite urarea de bun venit acasă şi să vă asigur că atât dumneavoastră, cât şi întreaga Armată Română, veţi avea, în permanenţă, în Preşedintele României, un susţinător necondiţionat", spune şeful statului în mesajul său.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite