Băsescu: Ponta a făcut Academia Ştiinţelor Securităţii Naţionale, care este un grup de interese. Voi propune desfiinţarea ei prin lege

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat duminică, la B1 Tv, că mâine va depune un proiect de lege, la Parlament, pentru desfiinţarea Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale a lui Gabriel Oprea.

„Am înţeles încă de la început de sensul dat de Ponta, cu mintea lui, şi am ştiut de fiecare dată ce s-a discutat. În afară de Victor Ponta şi Gabriel Oprea, nimeni nu a luat în serios eficienţa acestui grup. Prelungirea a fost ceea ce eu am numit o sectă. Ei ar vrea să fie nişte oameni care să se ajute unii pe alţii în procese, se scot inclusiv din dosare penale, se propulsează unii pe alţii în funcţii, însă eu am proiectul de desfiinţare a acestei academii pe care o voi depune luni, la Parlament, pentru că au avut şi tupeul să se facă academicieni cu rentă viageră. Vă daţi seama cât tupeu la oamenii ăştia“, a spus Traian Băsescu la B1 TV.

„Da, mâine, depun la Parlament acest proiect de lege, pentru că chiar s-a vrut a fi un soi de sectă. Ea a fost în faza iniţială o şcoală de studii, dar apoi, prin OUG, Ponta a făcut-o Academie a Ştiinţelor Securităţii Naţionale, care este un grup de interese.”, a spus Băsescu, la B1 tv, care a subliniat că academia nu a produs nimic“, a adăugat fostul preşedinte. 

Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale a fost fondată în 2012 la iniţiativă fostului vicepremier şi ministru de Interne Gabriel Oprea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite