Băsescu, despre disputa din jurul graţierii: Este tipul de bătălie care poate ruina statul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu arată că disputa politică iscată pe marginea ordonanţei privind graţierea deconectează România de la principalele probleme cu care se confruntă celelalte ţări: repoziţionarea în UE şi în NATO.

„Toate ţările membre au ca prioritate a momentului repoziţionarea în interiorul UE ca urmare a Brexit-ului şi adaptarea la noile realităţi ale NATO urmare a alegerii lui Donald Trump în SUA. La noi în schimb tot efortul, toată energia politicienilor şi a instituţiilor de forţă sunt concentrate într-o cumplită bătălie pentru putere având ca principală miză justiţia. Este tipul de bătălie care poate ruina statul, iar când bătălia se va fi terminat am putea constata că România nu mai reprezintă nimic nici în UE şi nici în NATO . Soluţia? Discuţii corecte şi dezbatere publică fără patimă despre justiţie şi acţiune imediată de repoziţionare în NATO şi UE“, scrie Traian Băsescu, pe pagina sa de Facebook. 

Protestatarii s-au strâns duminică seară în Piaţa Universităţii unde după puţin timp au rupt cordonul de jandarmi şi au ocupat strada. La câteva momente, dintr-o maşină neagră a apărut şi preşedintele Klaus Iohannis care s-a alăturat pentru scurtă vreme manifestanţilor.

Prezent în mijlocul lor, preşedintele a spus că este inadmisibil să fie schimbate legile în modul în care se intenţionează şi că oamenii au de ce să fie indignaţi. „Am venit în Piaţa Universităţii ca şi miile de români, ca să-mi arăt indignarea”, şi-a explicat preşedintele prezenţa la manifestaţie.

„O gaşcă de oameni politici, cu probleme penale, vrea să schimbe legislaţia din România, vrea să slăbească statul de drept. Aşa ceva nu se poate admite! Este inadmisibil să se schimbe legislaţia şi sute de politicieni certaţi cu legea să se găsească cu dosarele curate. Românii, pe bună dreptate, sunt indignaţi“, a declarat Iohannis. El a stat aproximativ un sfert de oră în mijlocul oamenilor.

Reacţiile la gestul preşedintelui nu au întârziat să apară, printre critici regăsindu-se chiar preşedintele PSD Liviu Dragnea, împotriva căruia protestatarii au scandat intens la manifestaţie sloganuri de tipul: „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, „PSD, ciuma roşie” sau „"Dragnea, nu uita, Aşteptăm şi cartea ta". Dragnea a afirmat duminică seară că preşedintele Klaus Iohannis s-a situat în afara legii participând la protestul din Capitală şi că nu-i va permite să răstoarne ordinea constituţională. El a transmis că l-a „găsit pe preşedintele României în fruntea unei noi mineriade” şi că acesta este „un început de lovitură de stat”.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite