Alina Gorghiu: „Există o majoritate care se va forma mâine - PNL, UNPR, UDMR, minorităţile naţionale. Sunt şi parlamentari neafiliaţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu. FOTo Eduard Enea/Adevărul
Alina Gorghiu. FOTo Eduard Enea/Adevărul

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, luni seară, la Realitatea TV, că mâine va exista majoritate pentru numirea lui Mihai-Răzvan Ungureanu la SIE, dar a subliniat faptul că una dintre probleme este realizarea cvorumului de sedinţă.

Alina Gorghiu a precizat în cadrul intervenţiei telefonice într-o emisiune a postului Realitatea TV că este nevoie de un cvorum de şedinţă de 278 de parlamentari, precizând că din calculele făcute, PNL va avea cu cel puţn 10 parlamentari în plus, faţă de cei 278.

„Poziţia noastră este foarte clară, mâine vom vota pentru propunerea Mihai Răzvan Ungureanu, şef la SIE. Este o soluţie bună şi o vom susţine negreşit. După declaraţiile liderii partidelor parlamentare, există o majoritate care se va forma mâine: PNL, UNPR, UDMR, minorităţile naţionale. Sunt şi parlamentari neafiliaţi. Singura problemă cu care ne-am confruntat este cea a cvorumului de şedinţă. Avem şi câţiva absenţi motivaţi, sunt câteva chestiuni medicale, nu aş vrea să intru în lista cu absenţe, pentru că este menirea liderilor să facă mâine o informare. Sunt destul de puţine situaţiile medicale de mâine. Avem nevoie de 278 de voturi pentru realizarea cvorumului de şedinţă, iar eu estimez că vom avea cel puţin 10 parlamentari în plus”, a afirmat copreşedintele PNL.

Declaraţia Alinei Gorghiu vine după anunţul grupurile parlamentare reunite ale PSD care decis în şedinţa de luni să nu participe la votul pentru învestirea lui Mihai-Răzvan Ungureanu în funcţia de director al SIE, potrivit unei declaraţii făcute preşedintele interimar al social-democraţilor, Rovana Plumb.

Copreşedintele a precizat, într-o altă intervenţie publică, la postul public de televiziune, că în prezent PSD e în „disoluţie”, singurul „om raţional” din această fiind Liviu Dragnea, cel care „reuşeşte să dea o direcţie politică în Partidul Social Democrat”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite