Alin Mituţa, despre discuţiile Vioricăi Dăncilă de la Bruxelles: PSD-ALDE se opune creşterii fondurilor europene pentru micii fermieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alin Mituţa, unul dintre co-fondatorii partidului Mişcarea România Împreună, a comentat, într-o postare pe Facebook, mesajul transmis de premierul Viorica Dăncilă în vizita oficială la Bruxelles, acolo unde s-a întâlnit şi cu comisarul european pentru agricultură. Acesta a precizat că „PSD-ALDE se opune plafonării subvenţiilor directe pentru ferme”, restul banilor alocaţi de UE nemafiind redirecţionaţi spre fermele mici.

Alin Mituţa, unul dintre cofondatorii partidului RO+, critică negocierile purtate de premierul Viorica Dăncilă în vizita oficială de la Bruxelles, precizând că aceasta i-a transmis comisarului european pentru agricultură că „România se opune se opune ferm plafonării subvenţiilor directe pentru ferme”.

„Pe româneşte asta înseamnă că România nu vrea ca UE să pună un prag maxim de 100 000 de euro pe care îi primesc marile ferme industriale şi deci să direcţioneze acei bani către fermele mai mici. Dincolo de faptul că această poziţie nu are nimic de-a face cu un partid care se vrea de stânga, apărător al celor mulţi, ea este în contradicţie majoră cu specificul naţional al agriculturii româneşti care este în proporţie de aproape 99% formată din ferme mici şi foarte mici. Mai concret, avem aproximativ 3 600 000 de ferme în România (record european) din care doar 13 000 au peste 100 de hectare, deci 0,36% din total. Ce face PSD-ALDE e să apere strict interesele celor 0,36% în dauna celor 99%”, a explicat Mituţa pe pagina sa de Facebook. 

Totodată, Alin Mituţa a mai spus că abordarea Vioricăi Dăncilă „nu are nici un fel de sens economic pentru nici un fel de partid, mai ales pentru unul de stânga”, opunându-se astfel unei „măsuri care direcţionează mai mulţi bani pentru sectorul aflat în cea mai mare nevoie”. 

„PSD-ului nu-i pasă câtuşi de puţin de oamenii în nevoie de la ţară. Nu le pasă decât de votul lor pe care îl cumpără cu mici şi bere o dată la 4 ani după care îi abandonează în uitare şi mizerie”, a conchis Mituţa.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite