Adrian Năstase împlineşte astăzi 64 de ani. „Privesc doar din când în când în trecut, dar nu cu ură“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năstase FOTO Arhiva Adevărul
Adrian Năstase FOTO Arhiva Adevărul

Fostul premier Adrian Năstase, încarcerat la penitenciarul Jilava, împlineşte astăzi 64 de ani. Năstase a scris pe blog că încearcă să îmbătrânească frumos şi nu priveşte în trecut cu ură.

„La 64 de ani, încerc să îmbătrânesc frumos. Nu-mi vopsesc părul şi nici sufletul. Privesc doar din când în când în trecut, dar nu cu ură. Mă uit mai atent în jurul meu, deşi trăiesc pe o insulă. (…) În 31 Iulie, Dana si cu mine vom sărbătorii 29 de ani de căsnicie. În ceea ce mă priveşte, cele două date au semnificaţie doar împreună“, a scris Năstase pe blog, răspunzând la un interviu acordat jurnalistei Alexandra Stoicescu. 

Fostul premier aminteşte şi de cei doi fii ai săi, de care se declară mândru pentru conduita pe care au adoptat-o în ultimii zece ani. 

„Mă bucur că şi Mihnea, la fel ca şi Andrei, a terminat facultatea. Din păcate, nu am putut fi alături de el, în urmă cu două săptamâni, atunci când a absolvit – cum laude – după doar trei ani cursurile Universităţii americane din Paris, fiind acceptat să facă un Master la London School of Economics. Sunt mândru de el, aşa cum sunt mândru de Andrei, şi mai ales de conduita lor curajoasă din ultimii zece ani“, mai afirmă premierul. 

Fostul premier Adrian Năstase declara anul trecut, de ziua lui, tot într-o postare pe blogul personal că, de fapt, are două zile de naştere: 20 iunie, ziua în care, în 2012, a încercat să se sinucidă, şi 22 iunie.

Andrei Năstase a declarat vineri, la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), că i-ar plăcut ca de ziua tatălui său familia să fie unită.

„Ne-am fi bucurat mai mult ca de ziua lui să ne strângem acasă şi să serbăm, decât la penitenciar, dar ne vom bucura indiferent de situaţie, pentru că întotdeauna ziua lui a fost un prilej de a ne strânge, noi, ca familie, acasă. Deocamdată nu i-am luat niciun cadou. Am fost puţin ocupaţi. A trebuit scoasă lucrarea ştiintifică", a spus Andrei Nastase, după judecarea dosarului de la CAB.

În urmă cu 20 de ani, pe vremea când Adrian Năstase era preşedintele Camerei Deputaţilor, a fost sărbătorit la sediul partidului de guvernămând cu un tort cu trei etaje.

„S-a băut doar cîte un singur pahar de şampanie, fiindcă majoritatea invitaţilor se întorceau la Parlament pentru a vota legea învăţământului. Şi voiau să fie cu capul limpede.“ (Revista VIP, 1994)

Cum isi sarbatorea Adrian Nastase ziua in 1994

Tribunalul Bucureşti a decis, în 8 mai, ca Adrian Năstase să execute patru ani de închisoare, fără a-i aplica un spor de pedeapsă, după comasarea condamnărilor primite de fostul premier în dosarele "Zambaccian" şi "Trofeul calităţii".

Prin decizia din 8 mai, instanţa a decis să scadă din pedeapsa de patru ani perioada în care Năstase a stat în penitenciar, respectiv din 20 iunie 2012 până în 18 martie 2013 şi din 6 ianuarie până în prezent. Totodată, Tribunalul Bucureşti a dispus ca, după terminarea executării pedepsei, Năstase să aibă mai multe interdicţii, pe o perioadă de cinci ani.

Decizia a fost contestată de procurori la Curtea de Apel Bucureşti, care va da o decizie definitivă.

Citeşte şi:

Adrian Năstase, greul încarcerat

Fostul prim-minstru Adrian Năstase îşi va ispăşi pedeapsa la Penitenciarul Rahova. Aseară, avocaţii săi mai sperau să-şi salveze clientul cerând revizuirea sentinţei. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite