Cum a scăpat Liviu Dragnea de toţi oamenii lui Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta s susţinut-o pe Rovana Plumb în detrimentul lui Liviu Dragnea FOTO Mediafax
Victor Ponta s susţinut-o pe Rovana Plumb în detrimentul lui Liviu Dragnea FOTO Mediafax

Mihai Fifor, liderul senatorilor PSD, i-a luat locul Rovanei Plumb în fruntea Consiliului Naţional al PSD, deşi marele favorit era Constantin Niţă, fostul ministrul al Economiei. Potrivit unor surse din PSD, Dragnea l-a anunţat pe Constantin Niţă că nu-l va sprijini cu doar trei ore înainte de începerea şedinţei. Tot ieri, Gabriela Firea  fost instalată în locul lui Robert Negoiţă în fruntea organizaţiei PSD Bucureşti.

Consiliul Naţional al PSD, cel mai mare for de conducere al partidului după Congres, s-a reunit, marţi, pentru a o înlocui pe Rovana Plumb din funcţia de preşedinte. Fostul ministru al Muncii a fost înlocuit cu liderul senatorilor PSD Mihai Fifor, care a preluat astfel a treia poziţia ca importanţă în ierarhia de partid. Prin această mutare, Dragnea s-a descotorosit şi de ultimul om a lui Ponta care se afla într-o funcţie-cheie în partid, după ce a schimbat întreaga conducere centrală.

Decizia lui Liviu Dragnea de a-l susţine pe Fifor, unul dintre favoriţii săi, a surprins aproape întreg partidul, în condiţiile în care fostul ministru al Economiei, Constantin Niţă, era dat ca urmaş al Rovanei Plumb.

Potrivit unor surse din PSD, Dragnea l-a anunţat pe Constantin Niţă că nu-l va sprijini cu doar trei ore înainte de începerea şedinţei PSD. Niţă, cel care a pierdut şi funcţia de preşedinte executiv al PSD în faţa lui Valeriu Zgonea, nici nu a mai participat la şedinţa Consiliului Naţional care l-a validat pe Fifor.

Şi Rovana Plumb, cea care ar fi trebuit să conducă ultima şedinţă din postura de preşedinte, a lipsit. „Este aproape la fel de răcită ca şi mine, numai că eu fiind bărbat, fiind mai tare, rezist mai bine“, a explicat Dragnea.  Cu o zi înainte, Rovana Plumb, cea care a candidat împotriva lui Dragnea la şefia interimară a PSD după demisia lui Victor Ponta, a fost prezentă în plenul Camerei Deputaţilor.

Firea mai prinde o funcţie

Tot ieri, Dragnea a mai executat un lider rămas din echipa lui Ponta: Robert Negoiţă a fost mătrăşit din funcţia de preşedinte al PSD Bucureşti. Liderul PSD s-a folosit de un conflict intern declanşat de Cristian Rizea, preşedintele PSD Sector 5. Rizea s-a plâns că Negoiţă că îl ameninţă cu înregistrări, totul pentru a-i sabota candidatura pentru Primăria Sectorului 5.

În urma conflictului, Rizea s-a ales doar cu o suspendare pe o perioadă de şase luni din funcţia de preşedinte PSD Sector 5, iar Negoiţă a fost forţat sîă demisioneze din fruntea PSD Bucureşti. În locul lui Negoiţă a fost aleasă senatoarea Gabriela Firea. În acest moment, Firea deţine cele mai multe funcţii din PSD: senator, purtător de cuvânt al PSD, vicepreşedinte PSD şi preşedintele filialei Bucureşti. În plus, Firea se bucură de susţinerea lui Dragnea pentru a deveni candidatul PSD la Primăria Capitalei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite