Vulpoiul lui Dan Dinu, în presa britanică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fotografie românească a fost selectată printre fotografiile zilei în Marea Britanie. Cotidianul „The Telegraph“ a inclus fotografia „vulpoiului lui Dan Dinu” în selecţia de fotografii cu animale a acestei săptămâni.

Anunţul a fost făcut chiar de fotograful Dan Dinu, pe pagina sa de Facebook:

„Vulpea noastra a ajuns în multe locuri, însă acesta merită menţionat... Picture of the day in The Telegraph“.


La momentul publicării pe reţeaua de socializare Facebook, imaginea care îl înfăţişează pe fotograful Dan Dinu alături de o vulpe curioasă a devenit viralul zilei, reuşind să strângă peste 7.500 de like-uri şi 3.000 de share-uri în mai puţin de o zi. Fotografia a fost realizată de Cristian Goga în zona Lacului Sfânta Ana, din judeţul Harghita şi publicată pe Facebook câteva zile mai târziu.


După feed-backul avut de această fotografie, Dan Dinu a scris pe Facebook povestea imaginii:
 

În acest weekend am făcut o plimbare pe la Sfânta Ana şi am avut o surpriză mai mult decât plăcută. Am întâlnit un vulpoi ce a fost foarte cooperant cu camera foto dupa cum vedeţi :). A fost crescut de un pădurar din zonă, iar acum îşi făcea veacul pe lângă cabană. Este interesant că deşi este obişnuit cu oamenii, se apropie doar dacă nu este mare vânzoleală şi evită grupurile de turişti gălăgioşi sau zonele mai aglomerate.

Vă recomand chiar şi în aceste cazuri, dacă întâlniţi animale sălbatice care se comportă în acest fel, să nu le daţi mâncare din mână şi să încercaţi să păstraţi o distanţă faţă de ele. Pe lângă faptul că pot reacţiona ciudat, trebuie totuşi să înveţe că omul poate constitui pentru ele o ameninţare. Cu vulpea de faţă era destul de greu să fac asta, pentru că la un moment dat eu stăteam pe loc şi venea ea lângă mine, însă în acelaşi timp nu s-a apropiat de alţi turişti care probabil nu i-au fost pe plac :).

Ulterior, Dan Dinu a mai făcut câteva fotografii şi chiar şi un filmuleţ cu „vulpoiul buclucaş“.

Știri Interne



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite