VIDEO Culisele atacului armat din Vitan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la stânga la dreapta: Puiu Mironescu, Vitalie Proca, Bogdan Mararu
De la stânga la dreapta: Puiu Mironescu, Vitalie Proca, Bogdan Mararu

Războiul dintre fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu şi fostul lor bodyguard Puiu Mironescu a izbucnit în 2005, după ce, într-o vacanţă în Egipt, acesta din urmă i-a jignit pe cei doi fraţi numindu-i „pitici penibili“.

Interlopii Bogdan şi Răzvan Mararu, cei care au comandat asasinatul împotriva lui Puiu Mironescu, dar cărora le-a căzut victimă tânărul Răzvan Isăilă, din cartierul bucureştean Vitan, au fost arestaţi ieri de judecătorii Tribunalului Bucureşti pentru 29 de zile.

Nu a scăpat însă nici Mironescu. Şi el a ajuns după gratii pentru 29 de zile pentru că, la începutul anului, ar fi montat o bombă sub maşina fraţilor Mararu.

Mandatul de arestare împotriva acestuia a fost emis de judecătorii băcăuani. Cei trei interlopi sunt acuzaţi de tentativă de omor calificat, instigare la omor calificat şi acte de terorism.

Filmul unui atentat eşuat

Potrivit referatului de urmărire penală întocmit de procurorii bucureşteni, asasinul moldovean Vitalie Proca a venit în România la data de 15 noiembrie 2012. În aceeaşi zi, fraţii Mararu, cei care l-au angajat, i-au cumpărat un autoturism Audi A6 cu numere de Bulgaria pe care i l-au predat personal în localitatea Roznov din Piatra Neamţ. Acesta a fost şi singurul moment în care cei doi interlopi s-au întâlnit cu asasinul.

„Practic, Proca a fost angajat de un om al fraţilor Mararu. Dar nu s-au putut abţine să nu-l întâlnească, aşa că l-au chemat pe asasin în Piatra Neamţ să-i dea maşina personal. Maşină pentru care asasinul a dat indicaţii clare la cumpărare: să aibă numere de Bulgaria, să nu coste mai mult de 3.000 de euro, să fie pe benzină, să fie „de fugă“ şi să nu fie furată“, au explicat anchetatorii.

În aceeaşi zi, Proca a plecat la Bucureşti în căutarea celui pe care fusese plătit să-l ucidă. Începând din 16 noiembrie, asasinul l-a urmărit pe tânărul Răzvan Isăilă timp de zece zile până când l-a împuşcat. În toată această perioadă, criminalul a fost convins că-şi urmăreşte ţinta: pe interlopul Puiu Mironescu.

„Încă de la început, asasinului i-au fost date semnalmentele greşite ale ţintei. În plus, locuinţa lui Isăilă este situată foarte aproape de locuinţa lui Mironescu, practic simetric de o parte şi de cealaltă a Căii Vitan, în zone aglomerate. Blocurile sunt similare ca arhitectură şi colorit. În plus, autoturismele celor doi prezintă similarităţi în ceea ce priveşte marca, modelul, anul de fabricaţie şi culoarea. Isăilă folosea autoturismul Mercedes model E Klasse, fabricaţie 2006, negru, cu nr. de înmatriculare B-811-MIR, iar Mironescu avea tot un Mercedes, similar. De asemenea, interlopul a avut anterior autoturisme înmatriculate cu numere cu terminaţia MYR“, spun anchetatorii.

Până pe 26 noiembrie 2012, când a avut loc atacul armat, fraţii Mararu au ţinut legătura permanent cu Proca prin intermediul unui cetăţean din Republica Moldova. Sursele citate au precizat că fraţii Mararu îl sunau pe intermediar, care îi transmitea mai departe lui Vitalie Proca mesajele primite. Toate discuţiile s-au purtat de pe cartele prepay folosite doar pentru acest caz.

Asasinul nu s-a grăbit să părăsescă Bucureştiul după atac. El a plecat abia a doua zi spre Iaşi cu un microbuz, iar România a părăsit-o pe 2 decembrie prin Vama Sculeni, cu destinaţia Republica Moldova.

Mironescu, bodyguardul fraţilor Mararu

„Cu mulţi ani în urmă, Puiu Mironescu a fost bodyguardul familiei Mararu. Datorită performanţelor sale sportive şi a constituţiei impresionante, Mironescu a fost recrutat de fraţii Mararu şi folosit ca recuperator de bani şi bodyguard personal. Relaţia dintre ei s-a dezvoltat în timp, ajungând să meargă împreună şi în vacanţe. Întrucât Mironescu primea sume importante de bani de la fraţii Mararu pentru aportul său la recuperarea banilor daţi cu împrumut şi a dobânzilor aferente, acesta a început să dispună de bani pe care la rândul lui îi împrumuta cu camătă, fapt care i-a deranjat pe fraţii Mararu“.

Scandalul dintre fraţii Mararu şi Puiu Mironescu a izbucnit în 2005, în timp ce aceştia erau în Egipt, de la o sumă împrumutată cu camătă, din care 40.000 de euro îi aparţineau lui Mironescu. „Între aceştia a avut loc atunci un schimb de replici, iar Mironescu i-a jignit pe fraţii Mararu numindu-i pitici penibili (cei doi fiind scunzi). Din acel moment nu a mai existat cale de împăcare“, au conchis anchetatorii. ;

Fraţii Mararu nu s-au putut abţine să nu-l întâlnească, aşa că l-au chemat pe asasin în Piatra Neamţ să-i dea maşina personal. Încă de la început asasinului i-au fost date semnalmentele greşite ale ţintei. În plus, locuinţa lui Isăilă este situată foarte aproape de cea a lui Mironescu. Mironescu i-a jignit pe fraţii Mararu numindu-i pitici (cei doi fiind scunzi). Din acel moment nu a mai existat cale de împăcare.referatul procurorilor

Imagini de pe camerele de supraveghere din timpul atacului armat din Vitan

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite