Unirea dosarelor „Colectiv”, hotărâtă astăzi de Judecătoria Sectorului 4

Unirea dosarelor „Colectiv”, hotărâtă astăzi de Judecătoria Sectorului 4

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Piedone FOTO Mediafax

Judecătoria Sectorului 4 hotărăşte marţi asupra cererii Parchetului instanţei supreme în privinţa conexării dosarului „Colectiv” în care sunt acuzaţi patronii clubului cu celelalte două dosare, în care este judecat fostul primar al Sectorului 4 Cristian Piedone, respectiv cel în care sunt învinuiţi pompierii Antonina Radu şi George Matei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Magistraţii Sectorului 4 urmează să ia o decizie , astăzi, în privinţa conexării celor trei dosare, după ce, pe pe 7 februarie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a cerut acest lucru, potrivit News.ro.
 
 
Judecătoria Sectorului 4 a început, în 7 februarie, judecarea pe fond a dosarului "Colectiv" în care sunt acuzaţi de ucidere din culpă patronii clubului şi administratorii firmei care a pus artificiile în seara concertului din 30 octombrie 2015.
 
Procurorul Parchetului instanţei supreme prezent la şedinţa de judecată a cerut magistraţilor trimiterea cauzei la Tribunalul Bucureşti pentru a fi conexată cu dosarul în care este judecat fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone şi cu cel de la Tribunalul Militar în care sunt acuzaţi pompierii Antonina Radu şi George Matei.
 
"Avem de a face cu un ansamblu infracţional şi penal în prezenta cauză. (…) Având în vedere că în celelalte dosare se face referire la 20 de persoane părţi vătămate, este imperios necesar ca toate piesele să fie soluţionate de acelaşi judecător. (…) Există legături de cauzalitate", a spus procurorul în faţa instanţei.
 
Când au fost trimişi în judecată inclupaţii
 
Procurorii Parchetului instanţei supreme i-au trimis în judecată pe George Alin Anastasescu, Paul Cătălin Gancea şi Costin Mincu, patronii clubului Colectiv, pe Daniela Ioana Niţă şi Mihai Cristian Niţă, administratorii firmei Golden Ideas Fireworks Artists care au instalat artificiile folosite în seară concertului din 30 octombrie 2015 şi pe pirotehnicianul Viorel Zaharia, care a fost prezent în club.
 
Aceştia sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în formă agravată şi neluarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă. În plus, Daniela Niţă este judecată şi pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri.
 
SC Colectiv Club SRL şi SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL au fost trimise în judecată pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în formă agravată.
 
Procurorii continuă cercetările, într-un dosar disjuns, faţă de artificierul Marian Moise, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală. Marian Moise a fost trimis de firma Golden Ideas Fireworks Artists să pună artificiile în clubul Colectiv, la concertul trupei Goodbye to Gravity. Ancheta în cazul său a început mai târziu pentru că acesta a fost rănit în urma incendiului.
 
Dosarul fostului primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost instrumentat de procurorii DNA, care în 5 mai 2016 l-au trimis în judecată pe fostul edil, alături de alţi trei funcţionari din primărie, sub acuzaţia de abuz în serviciu.
 
Cei patru sunt acuzaţi că au eliberat acordurile şi autorizaţiile de funcţionare pentru clubul Colectiv, prin încălcarea prevederilor legale referitoare la securitatea la incendiu.
 
Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti în 5 mai 2016, iar în 14 octombrie instanţa a decis că procesul poate să înceapă şi că rechizitoriul a fost corect întocmit.
 
Un al treilea dosar deschis după incendiul din clubul Colectiv este cel în care sunt judecaţi pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei.
 
În 28 octombrie 2016, procurorii militari din DNA i-au trimis în judecată pe Antonina Radu şi George Petrică Matei, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, pentru abuz în serviciu şi uzurparea funcţiei, pentru că au făcut verificări în clubul Colectiv fără a lua măsuri.
 
64 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma incendiului din clubul Colectiv, izbucnit pe 30 octombrie 2015, în timpul unui concert susţinut de formaţia Goodbye to Gravity. 
 
citeste totul despre: