Un român şi doi sirieni au fost trimişi în judecată pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un român şi doi sirieni au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie     FOTO Adevărul
Un român şi doi sirieni au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie     FOTO Adevărul

Un român şi doi sirieni au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie după ce ar fi cerut şi primit 30.000 de euro de la un alt sirian, pentru a-l ajuta să obţină cetăţenia română şi pentru ca un apropiat al său să obţină o soluţie favorabilă într-un dosar de evaziune fiscal. Cei trei suspecţi sunt cercetaţi în stare de libertate.

La 28 martie 2013, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă a celor trei, dar aceştia au făcut recurs.

În 3 aprilie 2013, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât ca ei să fie cercetaţi în stare de libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea.

Astfel, potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţională Anticorupţie (DNA), „procurorii i-au trimis în judecată pe Mahmoud Zino, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una cu circumstanţe agravante, Khaled Osman şi Robert Marius Iosif, pentru trafic de influenţă cu circumstanţe agravante“.

30.000 de euro mită pentru a interveni pe lângă organele de anchetă

Potrivit rechizitoriului, în perioada 11-21 martie 2013, cei trei i-au cerut unui denunţător, cetăţean sirian, 30.000 euro, pentru a interveni în favoarea sa şi a unei cunoştinţe pe lângă organe de anchetă şi funcţionari publici.

„Concret, aceştia au pretins 20.000 de euro, lăsând să se înţeleagă că Mahmoud Zino şi Iosif Robert-Marius vor interveni pe lângă organele de anchetă competente, astfel încât un apropiat al denunţătorului să obţină o soluţie favorabilă într-un dosar penal în care acesta era cercetat pentru evaziune fiscală“, se arată în rechizitoriu.

În 18 şi 21 martie 2013, Mahmoud Zino şi Khaled Osman au primit de la denunţător 10.000 de euro şi, respectiv, 5.000 de euro din banii pretinşi în schimbul intervenţiei pe lângă organele de anchetă.

Ulterior, la 27 martie 2013, Khaled Osman a primit 15.000 de euro de la denunţător, ca diferenţă rămasă din cei 30.000 de euro pretinşi, acesta fiind prins în flagrant.

„Într-un demers separat, în iulie 2012, Mahmoud Zino i-a cerut aceluiaşi denunţător, prin intermediar, 100.000 de euro, sumă majorată ulterior la 170.0000 de euro şi 500.000 de euro, susţinând că va interveni la organele de urmărire penală care îl anchetau în acea perioadă pentru fapte de evaziune fiscală, pentru desigilarea depozitelor de marfă ale acestuia care fuseseră percheziţionate“, potrivit DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite