Transportatorii şi reprezentanţii service-urilor auto au protestat în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Societăţilor de Service Auto (ASSAI) împreună cu mai multe organizaţii de protecţie a consumatorului şi din transporturi au anunţat că organizează, miercuri, un miting în faţa Palatului Parlamentului şi a sediului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Câteva zeci de persoane au protestat în Parcul Izvor, în faţa Camerei Deputaţilor, cu pancarte şi vuvuzele, câteva tinere urcându-se pe două maşini care aveau trailere ataşate. Protestatarii suţin că normele RCA avantajează societăţile de asigurări şi cer demisia preşedintelui ASF, Mişu Negriţoiu.

Oamenii au scandat "Vrem o ţară ca afară!", "Demisia!", "V-am votat să ne-apăraţi, nu să ne furaţi", "Astra şi Carpatica, Sida şi Ebola", "Ţară, ţară, vrem experţi!", "Negriţoiu, nu uita, că există DNA" şi "Vrem experţi independenţi!".

Cristian Muntean, preşedintele Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente, a declarat pentru MEDIAFAX că protestatarii vor ca Parlamentul să legifereze, de urgenţă, proiectul de lege al Corpului experţilor tehnici independenţi. „Solicităm, de asemenea, demiterea de urgenţă a preşedintelui ASF, Mişu Negriţoiu, pe care îl considerăm cel mai nociv preşedinte pe care l-a avut atât CSA cât şi ASF", a spus el.

Potrivit Agerpres, aceştia solicită demiterea preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, legiferarea de urgenţă a Corpului Experţilor şi Evaluatorilor Tehnici Independenţi (CEETAR), abrogarea normei recent adoptate de ASF privind reclamaţiile şi abrogarea Normei RCA, care reduce valoarea despăgubirilor cu 30-50% în cazul daunelor majore.

De asemenea, sindicaliştii din administraţia publică au anunţat că joi vor bloca activitatea din primării şi că nu vor elibera niciun act. Concret, aceştia intră în grevă timp de o zi şi singurele acte pe care le vor da celor ce ajung la ghişeu sunt certificatele de deces. Principala nemulţumire este legată de salariile mici.

Mai citeşte şi

Joi e zi de grevă în instituţiile publice. Nu se va lucra cu publicul

Grevă în sistemul bugetar pe 30 aprilie. Întreaga activitate a primăriilor va fi blocată. Sindicat: „Nu vom elibera acte”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite