Spionul pedofil, refuzat de avocaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul agent secret acuzat ar fi agresat sexual mai mulţi copii din Capitală se află în situaţia în care nu se poate apăra. Avocatul din oficiu desemnat să-l apere în faţa instanţei a refuzat cazul pe motiv că nu poate reprezenta „un monstru”

Bărbatul acuzat că a agresat sexual cel puţin opt copii din Bucureşti, a fost arestat preventiv de judecători. Astfel, Ninel Şerbănescu (64 de ani) care nu a recunoscut nicio clipă acuzaţiile care i se aduc va sta după gratii în următoarele 30 de zile.

Asta după ce procurorii în baza probelor pe care le-au strâns ar reuşit să convingă instanţa că bărbatul reprezintă un pericol public. Unele dintre aceste probe vin din trecutul lui Şerbănescu. Conform anchetatorilor, Ninel Şerbănescu se numea Ninel Slavu înainte de Revoluţie. Sub acest nume a fost condamnat în 1978 şi 1985 la 9, respective 13 ani de închisoare pentru infracţiuni ce ţin de agresarea sexuală a minorilor. A fost eliberat din penitenciar în 1990, printr-un decret de graţiere colectivă. Atunci şi-a schimbat şi numele din Slavu în Şerbănescu.

Fost ofiţer la Direcţia de informaţii a MApN, Ninel Şerbănescu avea nevoie de schimbarea numelui pentru a i se pierde urma pedofilului Ninel Slavu. Sub noua identitate, individual a reuşit să se angajeze în învăţământ. Vechile obiceiuri nu i-au dispărut după cele două condamnări. Dovadă este chiar mărturia fostei sale soţii, care a le-a povestit anchetatorilor că în anii 1992-1993, în timp ce stătea cu soţul la o coadă la un magazin în Piaţa Amzei, a observat la un moment dat că acesta a dispărut de lângă ea. A plecat în căutarea lui şi în scurt timp l-a găsit pe tatăl copiilor săi în compania unor fetiţe de 10 ani. El i-ar fi spus atunci că nu a întreţinut niciodată raporturi sexuale cu copii, ci doar îi punea pe aceştia să îi atingă organul sexual.

Copii erau luaţi de la locul de joacă

Fostul agent secret îşi racola victimele din apropierea locurilor de joacă şi le oferea dulciuri şi prăjituri pentru a le câştiga încrederea. Anchetatorii susţin că suspectul avea un mod de operare foarte bine definit. Acesta îşi aborda viitoarele victime din zone publice, dar familiare acestora, în special din zonele de joacă, staţii ale mijloacelor de transport sau magazine situate în apropierea locuinţelor acestora sau a şcolilor. Ulterior, acesta îi ademenea în scări de bloc, şase dintre copii fiind abuzaţi pe scări între etaje.

Avocatul din oficiu a refuzat să-l apere

În timpul anchetei, avocatul din oficiu chemat să-l reprezinte în faţa instanţei a refuzat să îl apere pe Ninel Şerbănescu, spunând că nu poate apăra „un monstru”. "Un avocat desemnat din oficiu are voie să refuze un inculpat dacă are motive întemeiate. În cazul de faţă apărătorul nu va fi sancţionat. Baroul va trimite un alt avocat din oficiu care să îl reprezinte pe Ninel Şerbănescu", a explicat pentru „Adevărul“, avocatul Mihnea Stoica, consilier în cadrul Baroului Bucureşti.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite