Programul „Cadet pentru o zi“, prin care tinerii voluntari petrec o zi în cazărmi pentru a alege o eventuală carieră militară, se extinde la o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul "Cadet pentru o zi", prin intermediul căruia tinerii pot petrece o zi în cazărmi pentru a vedea cum este într-o unitate militară şi astfel să poată decide dacă vor urma o carieră în domeniu, va fi extins de Ministerul Apărării Naţionale la o săptămână. Ministrul Mihai Fifor afirmă că, în momentul de faţă, Armata asigură "un plan de carieră stabil" şi "educaţie la cel mai înalt nivel".

În acest context, Fifor a reamintit că în România "nu se poate discuta în acest moment despre reintroducerea serviciului militar obligatoriu".

Conform MApN, programul actual "Cadet pentru o zi" îşi propune să realizeze schimburi de experienţă între instituţii militare şi civile de învăţământ, contribuind la extinderea celor mai bune modele şi practici didactice, la valorificarea valenţelor formativ-educative ale interacţiunii elevilor din diferite şcoli, în sprijinul conturării opţiunilor profesionale ale acestora.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite