Procurorul Mircea Negulescu, suspendat de CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis marţi suspendarea din funcţie a procurorului Mircea Negulescu. Măsura este valabilă până la soluţionarea recursului anchetatorilor împotriva deciziei de excludere a acestuia din magistratură.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcţia de procuror, începând cu data de 6.03.2018, a lui Mircea Negulescu - procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, până la soluţionarea recursului declarat împotriva Hotărârii nr. 2P/30.01.2018 a Secţiei pentru procurori în materie disciplinară“, potrivit deciziei CSM.

Pe 30 ianuarie, Secţia pentru procurori în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis excluderea din magistratură a lui Mircea Negulescu. Decizia nu a fost definitivă, fiind contestată de procuror la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe 4 mai 2017, Inspecţia Judiciară anunţa, în urma exercitării acţiunii disciplinare faţă de Mircea Negulescu, că magistratul a adoptat un comportament inadecvat în cadrul unor discuţii purtate într-un birou din sediul unităţii de Parchet.

CSM a mai reţinut şi faptul că Mircea Negulescu a solicitat unui alt procuror, în prezenţa unui martor, a unui avocat şi a unui jurnalist, informaţii cu privire la conţinutul unor interceptări dintr-un dosar pe care celălalt magistrat îl instrumenta.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite