Ponta, declaraţii la Înalta Curte în dosarul Turceni- Rovinari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta şi Dan Şova au fost acuzaţi că ar fi gestionat ilegal o poveste legată de asistenţa juridică asigurată complexurilor energetice Turceni şi Rovinari
Victor Ponta şi Dan Şova au fost acuzaţi că ar fi gestionat ilegal o poveste legată de asistenţa juridică asigurată complexurilor energetice Turceni şi Rovinari

Victor Ponta este aşteptat astăzi să dea declaraţii de inculpat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul Turceni- Rovinari. În dosar mai este judecat şi Dan Şova.

Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA în dosarul “Rovinari - Turceni” pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălarea banilor, fapte săvârşite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat “Ponta Victor-Viorel“.

Concret, Victor Ponta şi Dan Şova au fost acuzaţi că ar fi gestionat o poveste legată de asistenţa juridică asigurată complexurilor energetice Turceni şi Rovinari, în condiţiile în care cele două companii de stat aveau angajaţi jurişti. Însă cabinetul de avocatură al lui Dan Şova ar fi beneficiat de un contract destul de bine finanţat şi în subsidiar acesta ar fi încheiat un contract de conlucrare cu cabinetul de avocatură al lui Victor Ponta, motiv pentru care acesta ar fi încasat peste 180.000 de lei.

În dosar mai sunt trimişi în judecată senatorul Dan Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi ““Şova şi Asociaţii”“, Laurenţiu Ciurel, la dată faptelor director general al Complexului Energetic Rovinari, Dumitru Cristea, la dată faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, şi Octavian Laurenţiu Graure, la dată faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite