Pirotehniştii au reluat operaţiunea de curăţare a depozitului de grenade descoperit la Topliţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pirotehniştii au reluat operaţiunea de curăţare a depozitului de grenade
Pirotehniştii au reluat operaţiunea de curăţare a depozitului de grenade

Pirotehniştii au reluat, marţi dimineaţa, operaţiunea de extragere a grenadelor din depozitul subteran descoperit la Topliţa. Î cursul nopţii, misiunea a fost sistată, locul fiind păzit de jandarmi.

Şeful Centrului Operaţional al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, col. Ovidiu Dudu, a declarat, pentru Agerpres, că la operaţiune participă pirotehniştii de la Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă - USISU Ciolpani şi cei de la ISU Harghita, în vreme ce echipajele din Mureş şi Covasna au fost retrase luni seara.

La faţa locului se mai află un container tip Multirisc, din dotarea ISU Harghita, o autospecială cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD, dar şi mai mulţi jandarmi.

Col. Ovidiu Dudu a precizat că, pe timpul desfăşurării misiunii de marţi, 12 persoane au fost evacuate din cinci locuinţele aflate în apropiere.

Oamenii care au fost evacuaţi în timpul intervenţiei de luni s-au putut întoarce în cursul nopţii la locuinţele lor, reprezentanţii ISU garantând că nu se află în pericol.

Până luni seara, la sistarea operaţiunii, specialiştii reuşiseră să scoată din depozitul descoperit la o adâncime de patru metri aproximativ 250 de grenade incendiare, provenind din Primul Război Mondial.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite