Judecătoarea Mihaela Ciocea, mutată disciplinar la Curtea de Apel Ploieşti după protestul din Piaţa Universităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătoarea Mihaela Ciocea, protestatoarea din Piaţa Universităţii a fost mutată disciplinar la Curtea de Apel Ploieşti    FOTO Adevărul
Judecătoarea Mihaela Ciocea, protestatoarea din Piaţa Universităţii a fost mutată disciplinar la Curtea de Apel Ploieşti    FOTO Adevărul

Secţia pentru judecători în materie disciplinară din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis ca Mihaela Ciocea să fie mutată disciplinar pentru trei luni de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) la Curtea de Apel Ploieşti. Decizia a fost luată ca urmare a declaraţiilor făcute de aceasta în Piaţa Universităţii, pe 25 ianuarie 2012. Judecătoarea poate face recurs în 15 zile de la comunicare la Completul de cinci judecători al Curţii Supreme.

Judecătoarea Mihaela Ciocea a fost sancţionată pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de statutul judecatorilor şi procurorilor, respectiv „manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu“ şi „atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii“.

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a respins o a treia acţiune disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva magistratului Curţii de Apel Bucureşti, adică „refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu şi exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă“.

Judecătoarea Ciocea poate face recurs în 15 zile

Judecătoarea Mihaela Lămîiţa Ciocea poate face recurs împotriva hotărârii în 15 zile de la comunicare, la Completul de cinci judecători al Curţii Supreme.

Mihaela Ciocea a spus, în Piaţa Universităţii, că preşedinta secţiei unde activează a înlocuit-o abuziv din completul care judeca un dosar în care era implicată o companie, încălcându-se astfel principiul continuităţii completului de judecată.

Iniţial, magristratul s-a adresat membrilor CSM. Consiliul i-a respins însă plângerea, astfel că judecătoarea a decis să protesteze în Piaţa Univesităţii.

„În urma verificărilor efectuate cu privire la criticile cuprinse în memoriile formulate de doamna judecător Ciocea, inspectorii judiciari au constatat că aspectele semnalate nu conturează indiciile săvârşirii vreunei abateri disciplinare de către judecătorii la care s-a făcut referire, neimpunându-se luarea vreunor măsuri de competenţa Inspecţiei Judiciare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii“, preciza atunci CSM.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite