Percheziţii la Casa de Ajutor Reciproc "Expresul CFR". Prejudiciul se ridică la peste 4 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prejudiciul adus de angajaţii CAR se ridică la peste 4 milioane de lei
Prejudiciul adus de angajaţii CAR se ridică la peste 4 milioane de lei

Percheziţii de amploare în Capitală. Peste 100 de poliţişti şi procurori au descins, vineri dimineaţă, la sediul Casei de Ajutor Reciproc „Expresul CFR” din Bucureşti, precum şi la locuinţele unor angajaţi ai instituţiei. Anchetatorii sunt „înarmaţi” şi cu 19 mandate de aducere pe numele unor persoane acuzate de înşelăciune, fals şi uz de fals.

Acţiunea organelor de ordine vizează o serie de nereguli comise de mai multe persoane din cadrul CAR-ului, care ar fi întocmit acte false pentru a efectua împrumuturi în favoarea unor apropiaţi. Prejudiciul se ridică la peste 4 milioane de lei.

Concret, angajaţii Casei de Ajutor sunt acuzaţi că în perioada 2010 - 2013 au înregistrat peste 600 de contracte de împrumut false. Sumele pe care le-ar fi primit astfel apropiaţii acestora sunt cuprinse între 6 şi 10 mii de lei. 

„Practic, reprezentanţii CAR au folosit pentru întocmirea contractelor copii ale unor cărţi de identitate reale. Astfel, au fost persoane care au primit somaţii să plătească nişte datorii pe care în realitate nu le aveau”, au explicat oficiali ai Poliţiei Capitalei.

Ştire în curs de actualizare.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite