Percheziţii de amploare într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul comerţului cu medicamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
41 de percheziţii au loc marţi dimineaţă
41 de percheziţii au loc marţi dimineaţă

Poliţiştii fac 41 de percheziţii domiciliare, marţi dimineaţă, în Bucureşti şi în judeţele Hunedoara, Dâmboviţa, Braşov şi Prahova, într-un dosar de evaziune fiscală coordonat de Parchetul Capitalei. În urma descinderilor, 26 de persoane vor fi duse la audieri. Potrivit anchetatorilor, suspecţii ar fi colectat de pe piaţa neagră cantităţi mari de medicamente, pe care le-ar fi livrat intracomunitar către alte state.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Capitalei, prejudiciul din dosar se ridică la 40 de milioane de lei. Concret, începând cu anul 2008, reprezentanţii societăţii comerciale ar fi creat circuite comerciale fictive, în baza cărora au solicitat rambursarea taxei pe valoare adaugată, asta pentru a justifica achiziţionarea unor medicamente dar şi pentru denaturarea provenienţei ilicite a acestora.

Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 2.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi de sprijinul inspectoratelor de poliţie judeţene Hunedoara, Dâmboviţa, Braşov şi Prahova.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite