Noi audieri la Parchetul General în cazul copilului ucis de maidanezi. În faţa procurorilor a ajuns şi administratorul terenului unde s-a întâmplat tragedia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noi audieri în cazul băieţelului omorât de câinii maidanezi în Parcul Tei    FOTO Adevărul
Noi audieri în cazul băieţelului omorât de câinii maidanezi în Parcul Tei    FOTO Adevărul

Noi audieri miercuri în dosarul în care se caută vinovaţii pentru moartea lui Ionuţ Anghel, băieţelul de patru ani ucis de câini maidanezi din Parcul Tei. Astăzi în faţa procurorilor a ajuns şi administratorul firmei pe terenul căreia Ionuţ a fost omorât.Constantin Ciorăscu a fost adus la Parchetul Instanţei Supreme cu mandat, întrucât nu s-a prezentat după ce a fost citat de anchetatori pentru a da declaraţii în acest dosar.

La intrarea în sediul Parchetului Instanţei Supreme, Ciorăscu nu a dorit să facă declaraţii. Întrebat dacă se simte vinovat de moartea lui Ionuţ, Ciorăscu a făcut semn că nu.

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, după cum declara în 3 septembrie medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML).

Procurorii fac cercetări privind împrejurările în care a murit Ionuţ Anghel şi verifică dacă au fost respectate dispoziţiile OUG 155/2001 privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie anunţa că dosarul privind uciderea de către câini maidanezi a lui Ionuţ Anghel este în faza actelor premergătoare.

Procurorii le-au audiat, în 6 septembrie, pe Carmen Secăreanu, preşedinta Asociaţiei Caleidoscop, şi pe Lavinia Mirela Nica, fost voluntar al Asociaţiei Caleidoscop, care în 2008 a semnat, în numele ONG-ului, pentru adoptarea unuia dintre câinii care l-au omorât pe Ionuţ Anghel.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite