Pagina cititorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza din România este resimţită din plin şi de către necuvântătoare. În plus, poluarea păşunilor de lângă DN18 nu le lasă animalelor nicio alternativă.

„Struţul" maramureşan

Aşteptăm, în continuare, la adresa fotografiata@adevarul.ro, imaginile surprinse de tine, alături de o scurtă explicaţie, numele autorului şi numărul de telefon. Regulamentul concursului este publicat pe www.adevarul.ro

Editorialul cititorului: Cum ne-au adus în sapă de lemn

De când cu criza băncilor - pornită din SUA - s-a văzut ce-nseamnă blocarea sistemului financiar: băncile sunt arterele prin care curge sângele economiei, adică banii. Dacă arterele sunt înfundate, economia e în preinfarct.

S-a ajuns aici după secole de „încredere în bănci". S-a ajuns până acolo unde oamenii îşi încredinţează agoniseala de-o viaţă băncilor, în loc s-o păstreze „la ciorap", sub saltea. Chiar dacă s-au şi pârlit în câteva rânduri, oamenii şi-au păstrat încrederea în băncile la care-şi ţin banii.

Nu-i la fel cu statul. Banii ajunşi pe mâna statului - ajunşi, nu încredinţaţi, fiindcă nimeni nu plăteşte dări de drag ori din toată inima - se cheltuiesc după alte reguli decât cele ale profitului economic (cum zice Pambuccian, activităţile bugetare n-au sens economic). Astfel că-n orice sistem variază încrederea în corecta/justa gestionare bugetară. Într-o societate „normală", încrederea aceea basculează de la putere când scade sub 50%.

La noi, cu o încredere de 10%, guvernarea e condamnată să ne aducă la sapă de lemn - şi toate pentru că, aşa cum spun ei, „n-avem alternativă". Vezi Doamne! (Irina Reat)

Abonaţii noştri: Citeşte despre femeile de succes

Motivul pentru care Ana Băianu şi-a făcut abonament la „Adevărul" a fost dorinţa de a fi la curent cu ultimele noutăţi din domeniul afacerilor. „Pe lângă «Adevărul», m-am asigurat că primesc şi revista «Forbes». Activez în business şi cred în fidelitatea clientului. Fiind mai mereu ocupată şi pentru că nu vreau să pierd un număr mi-am făcut abonament", a explicat Ana Băianu, de profesie psihoterapeut.

Citind revista „Forbes", Ana Băianu a avut o surpriză plăcută. „M-am bucurat să văd articole cu şi despre oameni pe care îi cunosc. Asta înseamnă că «Forbes» promovează oameni capabili, chiar dacă nu erau foarte cunoscuţi până atunci. Ca o preferinţă personală, mărturisesc că cel mai mult îmi place să citesc articole despre femeile de succes din domeniul afacerilor", a încheiat Ana Băianu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite