Noi proteste în Bucureşti. Justiţia românească, din nou, sub asediu:„Justiţie independentă, nu stat subordonat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proteste în Piaţa Victoriei faţă de modificările legislative FOTO Inquam Photos Alexandru Busca
Proteste în Piaţa Victoriei faţă de modificările legislative FOTO Inquam Photos Alexandru Busca

Sub deviza „Justiţie independentă, nu stat subordonat“, un nou protest faţă de propunerea de modificare a legilor Justiţiei are loc duminică, 27 august, în Piaţa Victoriei, începând cu ora 20.00.

Pe pagina de Facebook „Justiţie independentă, nu stat subordonat”, este criticată „reforma” în justiţie anunţată în cursul săptamânii trecute de către Tudorel Toader. Conform propunerilor ministrului, preşedintele României ar putea fi exclus din procedura de numire a procurorilor-şefi din DNA şi DIICOT şi a procurorului general, Inspecţia Judiciară ar trece din subordinea CSM în cea a ministrului Justiţiei, iar o nouă direcţie o să-i ancheteze pe magistraţii acuzaţi de corupţie.

„PSD ia din nou cu asalt Justiţia. Preşedintele ar putea fi exclus – conform proiectului ministrului Justiţiei – din mecanismul de propunere a procurorilor-şefi ai Parchetului General, DNA şi DIICOT. „Reforma justiţiei în viziunea PSD înseamnă numirea acestora exclusiv de către Guvernul PSD”, arată pagina evenimentului.

Organizatorii susţin că „ceea ce a rămas independent din presa sau instituţii reacţionează din nou, fiecare cu propriile instrumente. Acelaşi lucru ar trebui să facem şi noi în stradă. În stradă, pentru că asta e principala noastră pârghie“.

image

Printre cei care vor fi prezenţi se va număra şi Tudor Chirilă, solist Vama, revoltat de ceea ce se întâmplă în peisajul politic românesc.

„Duminică aveam alt program, dar hoţii de la guvern şi din parlament au avut grijă să mi-l schimbe. Pe lângă ce vor să facă ăştia acum OUG 13 era un mizilic. Dacă propunerile lui Toader se adoptă ne întoarcem în anii 2000. Eu mă întreb cât tupeu au ăştia să vrea să se întâlnească cu preşedintele Franţei când valorile pe care se presupune ca Macron le reprezinta ei sunt disperaţi să le calce în picioare definitiv. Ne aflam în ceasul al douasprezecelea” spune artistul.

Miercuri seară, după anunţul Ministrului Justiţiei, peste 500 de persoane s-au adunat în Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de modificările la legile justiţiei anunţate. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat faptul că susţine principiile enunţate de Tudorel Toader „sistemul de Justiţie nu trebuie să se învârtă în jurul lui Iohannis, Kovesi sau Lazăr“.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite