Ministerul de Interne vrea să-şi implementeze un sistem de apărare cibernetică. Preţul: 17,5 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai marii de la Interne vor un sistem de 17.5 milioane de lei care să-i apere de hackeri Foto Adevarul
Mai marii de la Interne vor un sistem de 17.5 milioane de lei care să-i apere de hackeri Foto Adevarul

Ministerul Afacerilor Interne a lansat o licitaţie deschisă pentru implementarea unui sistem de apărare cibernetică la nivelul sistemelor informatice proprii. Contractul va fi finanţat din fonduri europene valoarea lui fiind estimata la 17,5 milioane lei (fără TVA).

Din punct de vedere financiar, condiţiile de eligibilitate prevăd ca operatorii interesaţi de această licitaţie să aibă o medie a cifrei de afaceri globale pe ultimii 3 ani de cel puţin 35,1 milioane lei. Proiectul ar trebui implementat în 8 luni de la atribuirea contractului, potrivit Hotnews.

În caietul de sarcini se precizează că în urmă implementării Sistemului de apărare cibernetică la nivelul Ministerului Afacerilor Interne prin Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă se va asigura managementul securităţii informatice a tuturor sistemelor informatice de la nivelul MAI, dar şi un mecanism unitar de reacţie şi răspuns la incidente de securitate prin reducerea riscurilor specifice asigurând îmbunătăţirea cunoştinţelor şi a mecanismelor de decizie la nivelul M.A.I. 

Toate astea cu ajutorul celor 200 de lucrători implicaţi în activitatea de prevenire şi contracarare a incidentelor de securitate a sistemelor informatice, ce vor fi instruiţi în cadrul proiectului privind funcţionalitatea sistemului CERT-INT.

În plus, mai marii de la Interne vor să dezvolte un set de instrumente şi metodologii de contracarare a amenintărilor cibernetice elaborate care vor contribui la dezvoltarea capacităţii de formulare a politicilor publice în domeniul securităţii informaţionale la nivel regional şi naţional.

    

Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 8 aprilie 2013, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 9 aprilie 2013. În aceeaşi zi ar urma să fie deschise şi ofertele.

Săptămâna aceasta Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat Strategia de Securitate Cibernetică "care vizează implementarea unor măsuri de securitate care să conducă la creşterea nivelului de protecţie a infrastructurilor cibernetice în concordanţă cu noile concepte şi politici din domeniul apărării cibernetice elaborate şi adoptate la nivelul NATO şi al Uniunii Europene".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite