Mesajul unor români din Canada care vin la mitingul Diasporei: Să le arătăm incompetenţilor de la cârma României că ei sunt adevăraţii hoţi, curve şi cerşetori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook GeorgeLatiş
FOTO: Facebook GeorgeLatiş

George Latiş, un român stabilit în Canada, a scris într-o postare pe Facebook că deşi pe familia sa „nu o dau banii afară din casă“, totuşi aceasta va face eforturi ca măcar soţia, Livia, să participe la protestul diasporei. „Noi locuim în vestul Canadei. E ca şi cum ai spune: Eu vreau să trag o fugă până în Hawaii“, explică bărbatul. Totodată, românul i-a îndemnat pe cetăţenii din ţară să semneze petiţia „Fără Penali în Funcţii Publice“.

Redăm mai jos un fragment din postarea lui George Latiş:

Aveam o căsnicie liniştită până nu demult, de când cu inflamarea scenei politice din ţară. Nevastă-mea, Livia, care până mai ieri încurca rolurile puterilor în stat, a început să mă surclaseze. Mai timid la început, apoi din ce în ce mai asiduu, a pornit o documentare pe cont propriu tipic feminină: nu se lasă până nu descoase fiecare detaliu. Televizorul meu merge doar pe politică; nu l-am mai văzut pe Măruţă de câteva luni.


“Tati, eu vreau să merg la mitingul ăla al diasporei,” mi-a spus ea acum vreo trei săptămâni. Noi locuim în vestul Canadei. E ca şi cum ai spune: “Tati, eu vreau să trag o fugă până în Hawaii”.

Nu ne dau banii afară din casă. Suntem nişte “diasporeni” ca oricare alţii, adică “hoţi, curve şi cerşetori”. Vorba nevesti-mii, toate trei ni se potrivesc atât de bine, că ne e foarte greu să alegem una anume. Eu sunt extrem de ocupat la serviciu, dar am zis că facem un efort, să meargă măcar ea. O familie de prieteni concitadini, Dan şi Diana, ne-a făcut o surpriză: Dan va face şi el un efort ca să meargă şi Diana. Năzdrăvanele atât au aşteptat: a doua zi aveau biletele cumpărate.

Fetele au vederi de dreapta, dar nu asta contează. Românii nu sunt toţi la fel, unii înclină spre stânga, alţii spre dreapta, şi este foarte bine că e aşa. Ştiţi, într-un fel e ca la fotbal, există formaţii rivale unde suporterii îşi susţin echipele şi se şicanează adeseori între ei, dar în viaţa de zi cu zi sunt prieteni, vecini, oameni normali.


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite