Mariana Câmpeanu nu pleacă din funcţia de ministru al Muncii. Ponta confirmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mariana Câmpeanu se declară dezgustată de presiunea mediatică la care a fost supusă
Mariana Câmpeanu se declară dezgustată de presiunea mediatică la care a fost supusă

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, joi seară, că deşi nu se simte vinovată în scandalul pensionării pe caz de boală a soţului ei şi nimeni nu i-a cerut demisia în afara preşedintelui Traian Băsescu, se vede nevoită să ia o decizie deoarece presiunea din ultimele zile o împiedică să se concentreze asupra îndatoririlor de ministru. Premierul Ponta a declarat că ministrul trebuie să-şi continue activitatea, dacă acuzaţiile nu se susţin.

UPDATE: Prezent la Chişinău, liderul PSD, premierul Victor Ponta a afirmat că a discutat, joi, cu ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, după ce aceasta s-a sfătuit şi cu liderul PNL, Crin Antonescu, şi că i-a transmis că nu trebuie să demisioneze atât timp cât acuzaţiile preşedintelui Traian Băsescu nu se bazează pe nimic concret, potrivit Mediafax.

"După ce a discutat cu Antonescu, a discutat cu mine şi, din punctul meu de vedere, atât timp cât acuzaţiile preşedintelui Băsescu nu se susţin pe nimic concret, doamna Câmpeanu trebuie să îşi continue activitatea", a spus Ponta.

Referitor la faptul că Agenţia Naţională de Integritate (ANI) s-a autosesizat în cazul ministrului, Ponta a răspuns scurt : "Vedeţi ? Ce vreţi eficienţă mai mare decât asta ?".


Mariana Câmpeanu a declarat joi seară că a avut o discuţie cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, precum şi cu premierul Victor Ponta, însă niciunul dintre cei doi nu i-a cerut să demisioneze din funcţia de ministru.

"În afară de preşedinte, nimeni nu mi-a cerut nimeni demisia. Eu am fost astăzi (n.r. - joi) şi am avut o discuţie cu domnul Antonescu. Nu mi-a cerut demisia. M-am dus şi am spus că sunt într-o situaţie foarte dificilă. Nu îmi pot permite să îmi dau demisia pentru că nu mă simt cu nimic vinovată, nici profesional, nici legal, nici de altă natură. În acelaşi timp, sunt şi eu un om uzat, lucrez 12 - 14 ore pe zi, plus problemele de acasă, şi nu mai pot face faţă, nu la faptul că sunt în atenţia presei, ci faptul că nu mă mai pot concentra şi nu îmi mai pot face atribuţiile de serviciu. Şi, în condiţiile astea, nu ştiu dacă mai pot să rămân", a declarat ministrul Muncii, la România TV.

Mariana Câmpeanu a arătat că, în dialogul cu Crin Antonescu, s-a discutat şi despre o eventuală demisie în condiţiile în care îi este tot mai greu să-şi îndeplinească atribuţiile de ministru din cauza presiunii mediatice.

"Şi domnul preşedinte mi-a spus aşa: «Dacă sunteţi în stare să vă luptaţi, luptaţi-vă! Dacă luaţi o altă decizie, să ştiţi că eu vă susţin în orice decizie luaţi». Aceştia au fost termenii", a explicat ministrul Muncii.

Ea a mai spus că, după întâlnirea pe care a avut-o cu preşedintele PNL, a fost să discute şi cu premierul Victor Ponta, căruia i-a relatat şi despre discuţia cu Antonescu şi i-a prezentant aceeaşi situaţie: "Mi-a spus: «Nu este cazul să îţi dai demisia, dar până la urmă e o hotărâre personală»".

"Dacă greşesc la serviciu, cine răspunde?"

Totodată, Mariana Câmpeanu a declarat că se află într-o mare dilemă în ceea ce priveşte renunţarea la scaunul de ministru: “Dacă eu spun acum că îmi dau demisia, toată lumea zice: «E vinovată. De aia îşi dă demisia». Dar dacă eu mâine, poimâine şi luni, din cauza acestui stres, nu sunt în stare să mă concentrez şi greşesc la serviciu, cine răspunde? Am să-mi strâng familia şi o să luăm o decizie împreună. Nu mai are nicio importanţă nici ce se întâmplă în media, nici ce se întâmplă în Guvern, nici ce se întâmplă în partid. De data asta cred că trebuie să iau o decizie pentru mine şi pentru familia mea. Atâta mizerie nu mi-am închipuit".

Ministrul Mariana Câmpeanu i-ar fi dat soţului său, în 2005, când conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie şi indemnizaţie de însoţitor, în urma încadrării în gradul I de invaliditate, drepturile fiind acordate în baza unor "acte neclare şi diagnostice discutabile", afirmă Centrul de Investigaţii Media.

Demnitarul afirmă că materialul de presă despre pensionarea soţului său "a avut drept unic scop denigrarea" ei şi a familiei, printr-un "demers nedeontologic şi nesusţinut de dovezi concrete", adăugând că analizează posibilitatea de a da în judecată autorii.

Acuze şi susţinere politică

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că face apel la ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, să-şi prezinte demisia dacă ştie că soţul ei nu este invalid şi nu are niciun handicap care să îl încadreze în gradul întâi de invaliditate.

Premierul Victor Ponta a afirmat că o va susţine pe Mariana Câmpeanu în postul de ministru al Muncii atât timp cât preşedintele Traian Băsescu nu argumentează cu dovezi acuzaţiile la adresa acesteia, precizând că îşi apără în aceste condiţii toţi miniştrii.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a început verificarea unui posibil conflict de interese în cazul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, în urma unei sesizări pe care a primit-o de la Centrul de Investigaţii Media.


ANI a deschis o anchetă în cazul ministrului Câmpeanu în scandalul legat de pensionarea soţului ei. Ponta o apără, Crin i-a recomandat varianta demisiei

Premierul Victor Ponta a declarat joi că nu discută despre o demitere în cazul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, acuzată că şi-ar fi pensionat preferenţial soţul pe caz de boală, şi a explicat că-şi apără echipa de miniştri până nu se dovedesc astfel de acuzaţii. Pe de altă parte, preşedintele PNL Crin Antonescu spune că i-a sugerat să-şi dea demisia şi a rămas să discute cu premierul. ANI a început o anchetă în acest sens.

Băsescu cere demisia ministrului Muncii, care şi-a pensionat preferenţial soţul. Câmpenau susţine că este victima unui „linşaj mediatic”. Ponta o apără

Preşedintele Băsescu a cerut miercuri seara demisia Marianei Câmpeanu. Ministrul Muncii i-ar fi dat soţului său în 2005, pe când conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie şi indemnizaţie de însoţitor în baza unor acte discutabile. Câmpeanu susţine însă că este vorba despre o campanie de denigrare a sa. Premierul o susţine.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, acuzată că i-a acordat soţului cel mai grav grad de handicap şi pensie de invalid

Soţul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, ar fi obţinut în 2005, când soţia sa ocupa funcţia de director la Casa de pensii Ilfov, în aproape două săptămâni, atât pensie de invaliditate pentru gradul întâi de handicap, cât şi indemnizaţie de însoţitor, în lipsa unui certificat medical foarte clar şi deşi acesta avea domiciliul în Bucureşti, arată o anchetă realizată de Centrul de Investigaţii Media şi  B1TV.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite