Madoff va fi transferat la o închisoare din Butner, Carolina de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bernard Madoff ispăşeşte o pedeapsă de 150 de ani de închisoare pentru fraudarea a mii de investitori
Bernard Madoff ispăşeşte o pedeapsă de 150 de ani de închisoare pentru fraudarea a mii de investitori

Omul de afaceri Bernard Madoff  va fi transferat într-o închisoare din Butner, din Carolina de Sud, situată la aproximativ 650 de kilometri de New York şi renumită pentru personalul şi instalaţiile sale medicale de calitate.

Madoff, în vârstă de 71 de ani, condamnat la sfârşitul lui iunie la 150 de ani de închisoare pentru fraudă, îşi va ispăşi pedeapsa într-una dintre cele mai cunoscute închisori din SUA, în Carolina de Nord, scrie Wall Street Journal.

Bernard Madoff şi soţia sa, Ruth, în vârstă de 68 de ani, se temeau că acesta va fi încarcerat într-o închisoare de maximă siguranţă îndepărtată, potrivit unor surse apropiate familiei, însă nu a fost aşa.

Potrivit ABC News, pedeapsa acestuia a fost redusă cu 20 de ani, conform unor documente ale administraţiei penitenciare, care anunţă că eliberarea infractorului a fost stabilită la data de 12 noiembrie 2139.

Bernard Madoff a fost arestat la 11 decembrie 2008, imediat după ce s-a confesat fiilor săi în legătură cu cea mai mare  fraudă de la sfârşţitul anilor '70 până în prezent, prin care a lăsat  mii de investitori fără fonduri.

Fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Bursei electronice, Nasdaq, sau fostul "rege" de pe Wall Street a primit 13 miliarde de dolari, un portofoliu pe care a mărturisit că nu l-a investiti niciodată, în ciuda faptului că îşi aigura clieţii că vor înregistra profituri mai mari de 1% pe lună.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite