Sentinţă. Fostul adjunct al Direcţiei de Finanţe Bihor, Ioan Lascău, a fost condamnat la şapte ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Lascău a fost condamnat la şapte ani de închisoare
Ioan Lascău a fost condamnat la şapte ani de închisoare

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au pronunţat sentinţa în dosarul fostului adjunct al Direcţiei de Finanţe Bihor, Ioan Lascău. Acesta a fost condamnat la şapte ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, într-un dosar în care prejudiciul a fost estimat la peste 1.800.000 de lei.

Ioan Lascău este acuzat de procurorii anticorupţie că, în decembrie 2003, a cerut suma de 1.850.000 lei de la directorul unei societăţi comerciale din Oradea, pentru a interveni pe lângă funcţionari din cadrul Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, în vederea decontării preferenţiale a unor plăţi restante în valoare de aproximativ 185 miliarde ROL, pentru lucrări efectuate de societatea orădeană în beneficiul Administraţiei Naţionale Apele Române S.A.

Lascău a fost condamnat la şapte ani de închisoare de către magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, însă decizia nu este definitivă.

Judecarea dosarului în care Ioan Lascău este acuzat de trafic de influenţă a început în decembrie 2006, iar de atunci inculpatul a fost şi condamnat şi achitat, niciodată, însă, printr-o decizie definitivă.

În prezent, fostul şef al Direcţiei de Finanţe Bihor se află în închisoare, întrucât are de executat o pedeapsă de trei ani după ce a fost găsit vinovat într-un dosar de evaziune fiscală, spalare de bani şi luare de mită.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite