Intervenţii ale pompierilor în localităţi afectate de ploi şi de vânt puternic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au intervenit în mai multe localităţi afectate de intemperii
Pompierii au intervenit în mai multe localităţi afectate de intemperii

Ploile şi vântul puternic au afectat Capitală şi 12 localităţi din şapte judeţe din sudul ţării, unde pompierii au intervenit pentru evacuarea apei sau pentru îndepărtarea unor copaci rupţit de vijelii, anunţă, duminică, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Conform IGSU, în ultimele 24 de ore, de la intrarea în vigoare a avertizărilor cod portocaliu şi galben de vreme rea, au fost mobilizaţi peste 2.800 de pompieri, fiind afectate Capitala şi 12 localităţi din şapte judeţe: Argeş, Călăraşi, Constanta, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov şi Prahova.

Pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din curţi şi beciuri inundate din cauza ploilor, dar şi pentru îndepărtarea unui panou publicitar şi a 12 arbori doborâţi de vântul puternic.

Reprezentanţii IGSU spun că până la acest moment nu au fost semnalate cazuri sau situaţii care să pună în pericol viaţa unor persoane sau care să impună măsuri preventive de evacuare.

Pompierii bucureşteni au intervenit în această perioadă pentru îndepărtarea a şase copaci căzuţi pe carosabil şi pentru degajarea apei dintr-un subsol inundat. De asemenea, în judeţul Ilfov s-a acţionat pentru degajarea apei de pe DN1, în zona localităţii Otopeni, situaţia fiind remediată la acest moment.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, au fost sesizate avarii în localităţile Bistriţa şi Orşova din judeţul Mehedinţi, iar echipe tehnice s-au aflat în teren pentru rezolvarea problemelor.

Având în vedere prelungirea avertizărilor de vreme rea emise de meteorologi, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni în zonele unde s-ar putea produce situaţii de urgenţă, adaugă IGSU.

Atenţionările cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente şi vânt puternic în centrul ţării, în zona de nord-est, est şi sud-est, dar şi pentru ninsori şi viscol la munte au fost prelungite de meteorologi până la miezul nopţii de duminică spre luni, însă numărul judeţelor afectate a fost redus.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite