Incident cu un avion de vânătoare: rezervoarele suplimentare ale unui MiG-21 LanceR s-au desprins de avion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezervoarele suplimentare de combustibil ale unei aeronave MiG-21 LanceR (Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii) s-au desprins de avion, într-o zonă nepopulată, pe timpul executării unui zbor de antrenament, o comisie a SMFA cercetând cauza producerii incidentului, informează MApN.

Incidentul s-a produs, marţi, în jurul orei 16.

"Marţi, 21 octombrie, în jurul orei 16.00, pe timpul executării unui zbor de antrenament, rezervoarele suplimentare de combustibil ale unei aeronave MiG-21 LanceR (Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii) s-au desprins de avion, într-o zonă nepopulată", se arată în comunicatul de presă transmis de Ministerul Apărării.

"O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene cercetează cauza producerii incidentului de zbor".

Surse din cadrul MapN au declaratcă din primele cercetări rezultă că rezervoarele s-ar fi desprins în urma unei defecţiuni tehnice.

”Rezervoarele suplimentare de combustibil desprinse de pe un MiG - 21 LanceR erau, din fericire, goale, şi au căzut într-o zonă nepopulată situată undeva între judeţele Suceava şi Bistriţa-Năsăud. Avionul nu a fost pus nicio clipă în pericol de acest incident de zbor care este investigat de o comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene. Din primele cercetări rezultă că rezervoarele s-ar fi desprins, cel mai probabil, în urma unei defecţiuni tehnice”, au mai arătat sursele citate.

Peste 90 de paraşutişti din Brigada 173 Aeropurtată a Forţelor Terestre ale SUA participă, începând de marţi dimineaţă, la exerciţii româno-americane în cadrul unei operaţiuni aeropurtate, desfăşurată la Câmpia Turzii, potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA la Bucureşti.

Paraşutiştii americani au început exerciţiul de reacţie rapidă la doar câteva ore după ce au fost informaţi, părăsind aerodromul Forţelor Terestre de la Grafenwöhr (Germania) pentru a zbura în spaţiul aerian al României la bordul unor avioane C-130 Hercule al Forţelor Aeriene ale SUA.

Conform unui comunicat MApN, la operaţiunile aeropurtate din zona aerodromului de la Câmpia Turzii iau parte militari ai Brigăzii 6 Operaţii Speciale "Mihai Viteazul".

Exerciţiile demonstrează "ritmul alert al exerciţiilor din cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve, menite să întărească interoperabilitatea terestră şi aeriană a forţelor militare ale aliaţilor NATO", se arată în comunicatul Ambasadei SUA.

Brigada "Soldaţii Cerului" a sosit în România la doar două săptămâni după dislocarea sa, timp de şase luni, în Polonia şi statele baltice Estonia, Letonia şi Lituania, în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve, potrivit ambasadei SUA.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite