Dosarul „Case pentru generali“- Generalul Francisc Radici, pus sub învinuire în dosarul privind achiziţia ilegală a unor locuinţe MApN

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Încă un general în rezervă pus sub învinuire în dosarul privind achiziţia ilegală a unor locuinţe MApN  FOTO Adevărul
Încă un general în rezervă pus sub învinuire în dosarul privind achiziţia ilegală a unor locuinţe MApN  FOTO Adevărul

Generalul în rezervă Francisc Radici, fost şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, a fost pus sub învinuire în dosarul privind achiziţia ilegală a unor locuinţe de serviciu, în care mai sunt cercetaţi Corneliu Dobriţoiu, Sergiu Medar, Gheorghe Rotaru, Mircea Chelaru şi Floarea Şerban. Valoarea prejudiciului în acest caz a fost estimat la 1,2 milioane de lei.

Procurorii militari anticorupţie i-au adus miercuri la cunoştinţă generalului maior în rezervă Francisc Radici acuzaţia care i se aduce în acest dosar, au declarat surse judiciare, citate de Mediafax.

Potrivit surselor citate, Francisc Radici nu a dat încă declaraţii în acest dosar.

La DNA erau aşteptaţi să se prezinte miercuri generalul maior în revervă Constantin Năstase şi coloneii în rezervă Cornel Julea şi Cornel Vizitiu, şi ei cercetaţi în acest caz.

În dosarul privind achiziţia ilegală a unor locuinţe de serviciu de la Ministerul Apărării Naţionale, procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul generalilor în rezervă Corneliu Dobriţoiu, fost ministru al Apărării, Traian Pigui, Sergiu Medar, Gheorghe Rotaru, Mircea Chelaru, Constantin Năstase şi Floarea Şerban.

Dobriţoiu, urmărit penal pentru abuz în serviciu

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale în cazul generalului maior în rezervă Corneliu Dobriţoiu, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, sub forma participaţiei improprii.

Dobriţoiu nu a mai venit marţi la DNA, surse judiciare declarând că acesta a depus o plângere în cazul rezoluţiei procurorului privind începerea urmăririi penale.

Prejudiciul adus MApN: 1,2 milioane de lei

Presa relata, în 2007, că numeroşi membri ai conducerii Ministerului Apărării şi-au cumpărat locuinţele de serviciu, fără respectarea prevederilor legale. Printre aceştia apăreau inclusiv Corneliu Dobriţoiu, secretar de stat la acea vreme, alături de directorul adjunct al Statului Major General, Ştefan Oprea, contraamiralul Costi Ioan Gunther, directorul adjunct al Statului Major General, generalul Tudor Munteanu, locţiitorul şefului Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul, generalul de brigadă Adrian Bantaş, locţiitorul şefului Direcţiei de Comunicaţii şi Informatică, care şi-ar fi cumpărat locuinţele de serviciu cu preţuri mult mai mici decât cele ale pieţei, deşi mai aveau o locuinţă sau casă de vacanţă.

Direcţia de Prevenire şi Investigare a Corupţiei şi Fraudelor (DPICF) din MAp a stabilit, în noiembrie 2007, că, din cei 160 de ofiţeri superiori a căror situaţie locativă a fost verificată, 30 au beneficiat fără drept de locuinţe de serviciu, dosarele acestora urmând să ajungă la DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite