FOTO Pistă falsă. Cine locuieşte la adresa românului suspectat că ar fi terorist islamist, pe care-l caută de zor bulgarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe adresa din cartea de identitate a lui Mimo Popescu este o adresă reală din Capitală, dar unde locuieşte o familie cu nume diferit FOTO Roberto Sălceanu
Pe adresa din cartea de identitate a lui Mimo Popescu este o adresă reală din Capitală, dar unde locuieşte o familie cu nume diferit FOTO Roberto Sălceanu

La adresa din cartea de identitate a presupusului terorist român din ISIS, căutat de poliţia din Bulgaria, locuieşte o familie de români între două vârste. Aceştia spun că nu au absolut nicio legătură cu cel căutat. De altfel, datele din cartea de identitate prezentate mediei internaţionale sugerează un fals grosolan încă din start, din moment ce prima cifră din CNP este atribuită exclusiv persoanelor de sex feminin.

Serviciile de securitate din Bulgaria caută un islamist român şi o tânără din Franţa, suspectaţi că ar avea legătură cu reţeaua teroristă Statul Islamic. Informaţiile au fost publicate de televiziunea publică bulgară care a şi publicat buletinul românului şi paşaportul parteneri sale.

Cetăţeanul român, pe numele său din buletin Mimo Popescu, foloseşte un buletin fals, primul indiciu fiind Codul Numeric Personal (CNP) care este par, număr folosit doare de persoanele de sex feminin.

Mai mult, la adresa trecută din buletinul acestuia locuiesc trei persoane, însă acestea au declarat că nu poartă numele de Popescu şi nici nu îl cunosc pe tânărul din poză.

„Nu avem pe nimeni în familie cu numele de Mimo şi nici nu îmi sună cunoscut numele acesta. Noi ne numim total diferit, nu ne cheamă Popescu”, a declarat femeia care locuieşte la adresa din buletinul lui Mimo Popescu. 

De asemenea, în momentul în care a auzit motivul pentru care este căutat cetăţeanul român, femeia s-a speriat, a început să tremure şi să nege că îl cunoaşte pe tânărul care „nu se vede bine în poză”.

„Nu pot să cred. Nu îmi vine să cred. Sunt şocată că apare adresa noastră. Dar nu se vede bine în poză”, a mai spus femeia înainte de a intra în casă.

Soţul acesteia, prezent şi el acasă, a refuzat să dea declaraţii.

Doi adepţi ISIS, căutaţi în Bulgaria

Autorităţile bulgare caută doi suspecţi de terorism, un bărbat şi o femeie, cu legături în organizaţia teroristă Statul Islamic. Bărbatul ar fi de origine română, iar femeia este cetăţean francez de origine iraniană.

Securitatea în locurile publice a fost întărită, anunţă oficialii, ca urmare a unor rapoarte potrivit cărora doi suspecţi de terorism, cu legături în Statul Islamic, sunt căutaţi, anunţă postul bTV.

Poliţia a lansat o operaţiune de căutare a unui bărbat şi a unei femei. Fotografiile celor doi au fost trimise directoratelor regionale de poliţie, iar în locurile publice de trafic, cum sunt aeroporturile, gările şi staţiile de autobuz a fost întărită securitatea, anunţă Novinite.

Cei căutaţi sunt Mimo Popescu, român, şi Ezida Elham, o cetăţeană franceză de origine iraniană, anunţă publicaţia 24 Chasa, citând surse poliţieneşti. Presa bulgară anunţă că cei doi ar fi intrat vineri în Bulgaria, dinspre Turcia, cu o maşină. Poliţia i-a căutat pe cei doi la zeci de adrese.

Buletin Mimo Popescu

Presa bulgară prezintă o fotografie a cărţii de identitate a cetăţeanului român, dar prima cifră a Codului Numeric Personal este pară, ceea ce ar putea indica un document fals.

Procurorul general din Bulgaria, Sotir Ţaţarov, a fost informat despre situaţie. Potrivit postului tv BNT, autorităţile bulgare au fost informate de servicii secrete străine despre prezenţa celor doi suspecţi pe teritoriul Bulgariei. 

Autorităţile bulgare au primit informaţia vineri de la autorităţile franceze că pe teritoriul bulgar ar intra jihadişti care fac parte din reţeaua Statul Islamic. Autorităţile franceze au transmis bulgarilor imagini cu cei doi şi au avertizat că acest cuplu ar fi participat la luptele din Siria de partea Statului Islamic. Francezii au informat şi că cei doi ar intra legal în Bulgaria, din Turcia, pentru că dispun de documente emise în Uniunea Europeană, neavând nevoie de viză.

Buletin frantuzoaica iraniana care se afla cu Mimo Popescu in Bulgaria

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

 

Islamist român suspectat de legături cu reţeaua teroristă Stat Islamic, căutat în Bulgaria

 

Serviciile de securitate din Bulgaria caută un cetăţean român şi o tânără din Franţa suspectaţi de legături cu reţeaua teroristă Stat Islamic, informează Televiziunea publică bulgară (BNT). 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite