Fostul şef al Finanţelor Publice Corabia, reţinut pentru fapte de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DNA Foto: Adevarul
DNA Foto: Adevarul

Fostul şef administraţie orăşenească în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice a oraşului Corabia Gabriel Vîţă a fost reţinut, miercuri,de procurorii DNA Craiova, fiind acuzat că a semnat opt adrese către bănci prin care au fost deblocate conturile unei societăţi care datora bani bugetului de stat.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Craiova l-au reţinut, miercuri, pe Gabriel Vîţă, şef administraţie orăşenească în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice a oraşului Corabia, judeţul Olt, la data faptelor, pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată (8 acte materiale) şi fals intelectual, în formă continuată (8 acte materiale).

Complicii

În acelaşi caz au fost reţinuţi şi Vergilius Cernea, inspector principal în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice a oraşului Corabia, judeţul Olt, la data faptelor, pentru aceleaşi infracţiuni şi Ciprian Bogdan Burunţia, administrator al unor societăţi comerciale, la data faptelor, pentru instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată şi instigare la fals intelectual, în formă continuată.


Potrivit ordonanţei procurorilor, în perioada decembrie 2010- iunie 2011, Gabriel Vîţă şi Vergilius Cernea, în calitate de şef administraţie orăşenească respectiv inspector principal în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice a oraşului Corabia, judeţul Olt, prin încălcarea normelor legale incidente în cauză şi a atribuţiilor de serviciu, la instigarea lui Ciprian Bogdan Burunţia şi a unei alte persoane, au semnat şi ştampilat opt adrese, comunicate ulterior unor unităţi bancare.

Prejudiciu: 3,6 milioane de lei


"Aceste documente conţineau menţiuni necorespunzătoare adevărului, respectiv faptul că împotriva firmei administrate de Burunţia Ciprian Bogdan au fost luate alte măsuri de executare silită. Prin aceasta, s-au ridicat/sistat în mod abuziv popririle ce fuseseră instituite pe conturile societăţilor administrate de inculpatul Burunţia Ciprian Bogdan, ca urmare a unor debite datorate bugetului de stat. Acest lucru a permis reprezentanţilor societăţilor respective să beneficieze în interes propriu de sumele de bani aflate sau intrate ulterior în aceste conturi", susţin anchetatorii.

Astfel, a fost creat un prejudiciu bugetului de stat de 3.695.999 de lei, suma nerecuperată fiind în cuantum de 3.643.187 de lei, "deşi după momentul ridicării/sistării abuzive a popririlor a existat disponibil bănesc pentru executarea silită a creanţelor fiscale".
Cei trei inculpaţi vor fi duşi, joi, în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite