Fifor: Marea Neagră nu este un lac rusesc, este o mare deschisă, în care se circulă în siguranţă. România se confruntă cu provocări, dar este pregătită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Fifor FOTO Inquam Photos/ George Calin
Mihai Fifor FOTO Inquam Photos/ George Calin

Marea Neagră nu este un lac rusesc, este o mare deschisă în care se circulă în siguranţă, susţine ministrul Apărării, Mihai Fifor, adăugând că Rusia încearcă să demonstreze că Marea Neagră este o zonă pe care o controlează. Fifor a subliniat că România se confruntă frecvent cu diverse provocări, în calitatea sa de ţară NATO, însă ţara noastră este pregătită.

"După anexarea ilegală a peninsulei Crimeea, în 2014, aceste activităţi la Marea Neagră s-au înteţit. România şi aliaţii demonstrează că Marea Neagră nu este un lac rusesc. Este o mare deschisă, în care se circulă în perfectă siguranţă. (...) Ori de câte ori ieşim la exerciţiu, există un răspuns din partea Rusiei, pentru că încearcă să demonstreze că Marea Neagră este zona pe care o controlează”, a declarat marţi seară ministrul Apărării, Mihai Fifor, la Antena 3.

El a spus că România, în calitatea sa de ţară NATO, se confruntă cu diverse provocări, însă este pregătită pentru orice.

"România, ca ţară NATO, se confruntă cu provocări destul de frecvent. Ori de câte ori apare o astfel de provocare, aeronavele se ridică, de câte ori avem nave străine NATO care intră în Marea Neagră, se intensifică aceste operaţiuni de recunoaştere, de descurajare, dacă vreţi. (…) Vreau să spun că România este pregătită să facă faţă oricărei provocări la Marea Neagră”, a spus Fifor.

Avioanele Typhoon ale Forţelor aeriene britanice cantonate în România au decolat, joia trecut[, de la baza Aeriană Mihail Kogălniceanu după ce au interceptat o aeronavă de bombardament Suhoi Su-24 în apropierea spaţiului aerian NATO, deasupra Mării Negre.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite