Elena Udrea îi ia apărarea, de după gratii, lui Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea se află în arest preventiv de pe 25 februarie FOTO Marian Iliescu
Elena Udrea se află în arest preventiv de pe 25 februarie FOTO Marian Iliescu

Elena Udrea, aflată în Arestul Capitalei de pe 25 februarie, a postat un mesaj pe un site de socializare prin care îi ia apărarea lui Traian Băsescu care miercuri s-a prezentat la Parchetul General unde a fost informat că este urmărit penal pentru şantaj.

Reacţia Elenei Udrea vinde după, în presă, au apărut mai multe comentarii potrivit cărora după terminarea mandatului de preşedinte a lui Traian Băsescu, apropiaţi ai acestuia au ajuns să fie anchetaţi pentru mai multe fapte penale.

Aceasta a ţinut să precizeze că nu există nicio legătură între situaţia în care se află mai mulţi „apropiaţi” ai lui Băsescu.

Fractura de logică a lustragiilor de statui

Se aude tot mai des şi asurzitor întrebarea: „de ce apropiaţii lui Traian Băsescu nu au fost anchetaţi în timpul mandatului acestuia de Preşedinte?” Răspunsul dat de diverşii părerologi este că apropiaţii au fost protejaţi de fostul şef al statului. Şi aici se opreşte raţionamentul. Dacă lucrurile stau într-adevăr aşa, înseamnă că aceiaşi procurori de astăzi au răspuns, în trecut, la comenzi politice. Ceea ce ne face să ne gândim că dau curs şi astăzi tot unor comenzi. Pe logica asta, se poate specula în două direcţii: 1) Procurorii asigură protecţie noii Puteri

elena udrea facebook

politice, aşa cum ar fi făcut şi cu cea trecută. 2) Procurorii acţionează politic împotriva fostei Puteri. Deci, logicienilor care o tot ţin gaia-maţu cu protecţia oferită de Traian Băsescu apropiaţilor săi, le recomandăm fie să renunţe la această aberaţie, fie să susţină că şi acum procurorii acţionează politic

”, se arată în mesajul postat pe Facebook de echipa de comunicare a Elenei Udrea.

Traian Băsescu s-a prezentat, miercuri, la sediul Parchetului General unde i s-a adus la cunoştinţă faptul că este urmărit penal pentru şantaj în dosarul deschis după ce ar fi făcut mai multe declaraţii la adresa senatoarei Gabriela Firea.

Elena Udrea, arestată în dosarul „Gala Bute”

Elena Udrea a fost arestată preventiv, pe 25 februarie, în dosarul „Gala Bute”. Mandatul de arestare a fost emis pentru luare de mită în legătură cu finanţarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic şi UAT Borsec, pentru luare de mită în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către SC Consmin SA, pentru luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani ;i pentru abuz în serviciu, în legătură cu organizarea „Galei Bute”, se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Totodată, instanţa a respins propunerea DNA în cazul Elenei Udrea în ce priveşte acuzaţiile de tentativă la infracţiunea de folosire de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi infracţiunea de folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Elena Udrea, arestată şi în dosarul „Microsoft”

Elena Udrea a mai stat în Arestul Poliţiei Capitalei din seara zilei de 10 februarie, când a fost reţinută de procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul „Microsoft”. Pe 17 februarie, Elena Udrea a fost scoasă din arest şi plasată în arest la domiciliu, în urma deciziei Înaltei Curţi, care a judecat contestaţia deputatului PMP.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite