Dragoş Tudorache nu este în cărţi pentru interimatul de la Interne - surse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Cancelariei Prim-ministrului, Dragoş Tudorache, nu este o variantă pentru a prelua interimar Ministerul de Interne, potrivit unor surse guvernamentale. Premierul Dacian Cioloş încă nu a decis dacă va nominaliza un interimar din cadrul Guvernului sau va face direct o propunere pentru funcţia de ministru de Interne.

Vineri dimineaţa, numele lui Dragoş Tudorache, şeful Cancelariei premierului, a fost vehiculat pentru a prelua funcţia de ministru de Interne în locul lăsat liber de Petre Tobă. Ulterior, surse guvernamentale au declarat, pentru „Adevărul“, că Dragoş Tudorache nu este o variantă pentru a asigura interimatul Ministerului de Interne.

Potrivit surselor citate, premierul Dacian Cioloş încă nu a luat o decizie cu privire la viitorul ministru de Interne. Cioloş se gândeşte dacă să propună un interimar din rândul miniştrilor sau să facă direct o nominalizare pe care să o propună preşedintelui Klaus Iohannis. Anunţul va fi făcut luni, la întoarcerea din vizita pe care o efectuează în Germania.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Petre Tobă, pentru care DNA a cerut începerea urmăririi penale pentru favorizarea făptuitorului în dosarul DIPI, a anunţat că a decis să demisioneze, "pentru a evita implicarea Ministerului Afacerilor Interne într-un scandal public in prag de alegeri". El mai spune, într-un comunicat de presă, că respinge cu tărie acuzatiile aduse şi este la dispoziţia organelor de anchetă pentru clarificarea oricărei situaţii.

Premierul Dacian Cioloş a anunţat că a acceptat demisia lui Petre Tobă şi că până luni va înainta preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de înlocuire a acestuia.

Procurorul şef al DNA a transmis procurorului general solicitarea de începere a urmăririi penale a ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, pentru favorizarea făptuitorului, infracţiune săvârşită în perioada mandatului de ministru al acestuia, anunţă DNA. Procurorii spun că Petre Tobă a refuzat declanşarea procedurii de declasificare parţială a unor documente solicitate de anchetatori în dosarul DIPI.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Kovesi, i-a solicitat procurorului general, Augustin Lazăr, să-i ceară preşedintelui României încuviinţarea urmării penale a ministrului de Interne, Petre Tobă, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de favorizare a făptuitorului în dosarul privind deturnările de fonduri din bugetul DIPI.

Procurorii DNA îl acuză pe ministrul de Interne că a refuzat, în mod discreţionar, declanşarea procedurii de declasificare parţială a unor documente care ar fi dovedit deturnările de fonduri din bugetul DIPI.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite