Douăzeci de kilograme de testosteron - substanţă dopantă cu grad mare de risc - au fost confiscate de inspectorii vamali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Douăzeci de kilograme de testosteron- substanţă dopantă cu grad mare de risc -  confiscate de inspectorii  vamali   FOTO Adevărul
Douăzeci de kilograme de testosteron- substanţă dopantă cu grad mare de risc -  confiscate de inspectorii  vamali   FOTO Adevărul

Vameşii de pe Aeroportul Otopeni Călători au descoperit luni în două colete destinate unei societăţi comerciale din judeţul Bihor, 20 de kilograme de testosteron - substanţă dopantă cu grad mare de risc -  interzisă în România. Societatea bihoreană a fost amendată de autoritatea vamală cu 30.000 de lei.

Potrivit Direcţiei Generale a Vămilor, substanţa a fost încredinţată Agenţiei Naţionale Anti-Doping (ANAD) în vederea distrugerii, fiind trimisă mai întâi spre analiză Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate-Serviciul Antidrog.

„În urma unui control de rutină efectuat de inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Aeroport Otopeni Călători, au fost descoperite două colete ce conţineau testosteron, substanţă dopantă cu grad mare de risc, aflată pe lista interzisă“, mai precizează sursele citate.

Anchetatorii au stabilit că marfa a fost expediată de o companie chineză specializată în fabricarea de produse chimice unei firme din judeţul Bihor, în documentele de expediţie fiind menţionat că în cele două colete se află „produse pentru albirea dinţilor“.

Testosteronul este o substanţă din categoria steroizilor anabolici androgeni şi este interzisă permanent, atât în competiţiile sportive, cât şi în afara acestora.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite