Dosarul „Sabyc”. Medici de la Clinica Sabyc, condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu executare pentru trafic cu ovule

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patronul şi angajaţi ai clinicii Sabyc sunt acuzaţi de trafic cu ovule şi embrioni umani
Patronul şi angajaţi ai clinicii Sabyc sunt acuzaţi de trafic cu ovule şi embrioni umani

Patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia, Yair Miron, şi medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind au fost condamnaţi definitiv, marţi, de Curtea Supremă la câte trei ani de închisoare cu executare. Decizia dată marţi de Curtea Supremă este definitivă.

UPDATE Magistraţii Înaltei Curţi au menţinut decizia dată de Curtea de Apel Bucureşti, astfel că Harry Mironescu, Yair Miron, şi medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu executare.

Secretara clinicii, Cecilia Borza, a primit tot trei de închisoare cu executare, Rosana Turcu, fost coordonator al ANT pe Bucureşti, a fost condamnată la şase luni cu suspendare. 

Victor Zota, fost director al Agenţiei Naţionale pentru Transplant, în prezent coordonator ANT pe Bucureşti, a primit trei luni închisoare cu suspendare.

Decizia magistraţilor este definitivă şi nu poate fi atacată.

Curtea de Apel i-a condamnat anul trecut

Anul trecut, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe şeful clinicii, Harry Mironescu, la trei ani de închisoare cu executare. Judecătorul a menţinut şi pedeapsa dată de Tribunal Bucureşti fostul director al Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT), Victor Zota, de trei luni cu suspendare. 

Doi doctori israelieni şi o asistentă au primit câte trei ani de detenţie.

Potrivit procurorilor, patronii şi angajaţi ai clinicii Sabyc racolau femei cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, care consimţeau să fie supuse unor proceduri medicale având drept scop stimularea ovariană, unii dintre acuzaţi supraveghind procedura de stimulare ovariană şi de prelevare de ovocite.

Femeile israeliene care au apelat la serviciile lui Harry Mironescu, la clinica Sabyc, au declarat că au venit în România pentru că această procedura era ilegală în Israel şi că îi dădeau medicului 3.500 de euro pentru o intervenţie, potrivit procurorilor.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

 

Curtea de Apel Bucureşti a redus pedeapsa pentru şeful clinicii Sabyc de la cinci la trei ani cu executare

Pedeapsa pentru şeful clinicii Sabyc, Harry Mironescu, a fost redusă de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) de la cinci la trei ani de închisoare cu executare. Victor Zota, fostul director executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant, a rămas cu pedeapsa de trei luni de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite