Doi români căutaţi de autorităţile germane pentru crimă şi furt au fost prinşi de anchetatorii din ţara noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române au depistat două persoane urmărite internaţional de autorităţile germane. Potrivit anchetatorilor, aceştia sunt  suspectaţi de comiterea infracţiunilor de omor, respectiv furt calificat, infracţiuni comise pe teritoriul Germaniei.

„La data de 2 iulie a.c., poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R. l-au depistat, pe raza municipiul Bucureşti, pe C. Marius, de 34 de ani, împotriva căruia autorităţile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunii de omor şi furt calificat în bandă organizată“, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

Bărbatul este suspectat că, la data de 11 decembrie 2012, împreună cu alţi complici, s-au deplasat în oraşul german Bous, unde ar fi pătruns, prin forţarea sistemelor de închidere ale unei locuinţe, cu scopul de sustrage diverse bunuri.

L-au jefuit pe proprietar, după care l-au omorât 

Suspecţii au fost surprinşi de proprietarul locuinţei şi pentru că ar fi putut fi ulterior recunoscuţi, aceştia l-ar fi ucis pe bărbat prin blocarea căilor respiratorii.

După uciderea proprietarului, suspecţii ar fi căutat prin toate camerele imobilului şi ar fi sustras mai multe bunuri de valoare din imobil.

Suspectul a fost prezentat Curţii de Apel Bucureşti, iar instanţa a emis pe numele său mandat de arestare, pentru 29 de zile, în vederea predării acestuia autorităţilor judiciare germane. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Capitalei.

Cel de-al doilea suspect român a furat bijuterii în valoare de 5800 de euro

În ceea cel priveşte pe cel de-al doilea suspect, „la data de 5 iulie a.c., în jurul orei 17.30, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale- I.G.P.R. l-au depistat pe M. Cosmin, de 23 de ani, urmărit internaţional de autorităţile judiciare din Germania care au emis pe numele său un mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunii de furt din locuinţe, faptă săvârşită pe teritoriul Germaniei“, potrivit anchetatorilor.

Din cercetările poliţiştilor a reieşi faptul că, la data de 18 martie 2013, M. Cosmin, împreună cu alţi complici, ar fi pătruns, prin efracţie, într-un imobil din oraşul german Schwalbach de unde ar fi sustras bijuterii în valoare de 5800 de euro.

La data de 22 martie, folosind acelaşi mod de operare, acesta împreună cu alţi membrii ai bandei ar fi pătruns într-un imobil din oraşul Puttlingen, de unde au sustras bijuterii, a căror valoare nu este cunoscută până în prezent.

Suspectul a fost prezentat Curţii de Apel Alba, care a emis pe numele său un mandat de arestare pentru 29 de zile, acesta fiind încarcerat în Arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, în vederea predării autorităţilor judiciare din Germania.


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite