FOTO Atac armat într-un magazin de lux din centrul Bucureştiului. Ucigaşul vânzătoarei care a fost înjunghiată cu zece lovituri de cuţit a fost reţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crimă magazin Calea Victoriei Dorin Constanda
Crimă magazin Calea Victoriei Dorin Constanda

O vânzătoare a murit după ce a fost înjunghiată cu 10 lovituri de cuţit, joi dimineaţă în jurul orei 9.30, într-un magazin de lux de pe Calea Victoriei din Capitală. Magazinul îi aparţine Alinei Petre, fosta noră a lui Virgil Măgureanu. Victima a fost resuscitată mai bine de jumătate de oră de medicul trimis la faţa locului. La aproximativ patru ore de la comiterea crimei, ucigaşul a fost prins.

UPDATE Parchetul Capitalei l-a reţinut pentru 24 de ore pe Tiberiu Radu, principalul suspect în cazul femeii care a fost înjunghiată joi într-un magazin din Capitală, urmând ca bărbatul să fie prezentat judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă, fiind acuzat de omor calificat.
Radu va fi prezentat vineri judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, bărbatul fiind acuzat de omor calificat.

Prins după 4 ore de la atac

După aproape patru ore de la atac, bărbatul, Radu Tiberiu, în vârstă de 42 de ani, a fost prins de poliţişti. Acesta s-a întors la faţa locului pentru a vedea dacă victima, Loredana Ivan, 38 de ani, mai este încă în viaţă după ce a lovit-o cu zece lovituri de cuţit în gât, în cap şi în piept. Martorii susţin că la ora la care a avut loc atacul, în apropierea magazinului de lux de pe Calea Victoriei erau şi alte persoane. Femeia a fost găsită, într-o baltă de sânge, de colega ei de serviciu, care a alertat serviciul 112.

Martorii susţin că atacatorul ar fi fostul iubit al femeii (foto dreapta), pe care l-a părăsit recent. El a urmărit-o la serviciu, a intrat după ea în magazin şi când a ajuns la toaletă a înjunghiat-o. Potrivit celor care se aflau în apropierea magazinului, bărbatul ar fi avut o geacă roşie şi, după ar fi înjunghiat-o pe victimă în torace şi în zona abdominală, ar fi ieşit din magazin, mergând liniştit preţ de câţiva sute de metri. Abia apoi ar fi luat-o la fugă, susţin sursele citate.

image

Cunoscuţii victimei spun că bărbatul ar fi ameninţat-o în repetate rânduri pe fosta sa iubită. Tocmai din acest motiv, victima depusese o plângere penală împotriva acestuia, pentru hărţuire. Plângerea a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pe 8 aprilie. „La momentul depunerii plângerii i-a fost adus la cunoştinţă că poate solicita ordin de protecţie dar a refuzat”, au arătat surse judiciare.

Pe de altă parte, Daniela Dediu, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Sectorului 1, a afirmat că a înaintat cauza Parchetului cu propunerea de clasare. „Dosarul este în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Propunerea venită de la poliţie pe 8 aprilie este cea de clasare a cauzei”, a declarat Daniela Dediu, purtătorul de cuvânt al Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Atacatorul, dat în urmărire generală 

În urma atacului, agresorul a fost dat în urmărire generală. În momentul de faţă, criminaliştii fac cercetarea la faţa locului. Crima a fost anunţată la numărul unic de urgenţă 112. La faţa locului au fost trimise două ambulanţe SMURD.

La ora 10.20 medicul Bogdan Opriţa, şeful SMURD Bucureşti, declara, pentru „Adevărul”, că femeia este resuscitată de jumătate de oră. „Pacienta are multiple plăgi înjunghiate. Medicii de acolo decid când vor înceta manevrele de resuscitare”, a arătat doctorul.

La faţa locului a ajuns, imediat ce a aflat de incident şi Alina Petre (foto jos), fosta noră a lui Virgil Măgureanu, patroana magazinului Mirror Concept Store, în care s-a petrecut crima. 

FOTO Eduard Enea 

Crima in Bucuresti - Alina Petre FOTO Eduard Enea

În ultima perioadă, fosta noră a lui Virgul Măgureanu a făcut mai multe denunţuri la DNA.

Masacrul de la coaforul din zona Perla

Cel mai grav incident de acest gen a avut loc la 5 martie 2012, într-un coafor din zona Perla a Capitalei, şi s-a soldat cu doi morţi şi şase răniţi. Autorul atacului, Gheorghe Vlădan, soţul uneia dintre victime, a intrat în coafor, unde lucra soţia sa, şi a tras cu un pistol marca Glock de calibru 9 mm asupra persoanelor care se aflau în salon.

Două femei au murit pe loc, printre care şi soţia sa, iar alte şase persoane au fost rănite. Vlădan lucra ca şofer în cadrul Policlinicii Ministerului Administraţiei şi Internelor, având gradul de agent de poliţie, deţinea arma legal din 2010 şi a fusese testat psihologic ultima dată în anul 2011.

Acesta intenţiona să o ucidă pe soţia sa, Florina Vlădan pentru că intentase divorţ. Aceasta şi casiera coaforului au fost ucise, iar şase persoane, angajaţi şi clienţi ai salonului, au fost rănite. Gheorghe Vlădan a fost reţinut în ziua atacului, trimis în judecată, în stare de arest preventiv, în aprilie 2012, iar la 12 februarie 2013, a fost condamnat la închisoare pe viaţă şi obligat la plata de daune morale şi materiale, decizia nefiind definitivă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite